Vuosseli

Vuosseli on Rukan tunnetuimpia ja suosituimpia rinnealueita. Vuosselin ala-asemalta huipulle vie n. 3,5 minuutissa huippunopea kuuden hengen tuolihissi Vuosseli Express, joka on varustettu läpinäkyvällä sääkuomulla. Leveillä rinteillä on tilaa tehdä käännöksiä ja Vuosselin rinnealueella sijaitsee myös Rukan SuperPipe. Vuosselin laidasta löytyy Rudolfin seikkailureitti, jonka laskureitin varrella pääsee tervehtimään poroja ja huskyja. Tuolihissin ala-aseman läheisyydessä puolestaan sijaitsevat myös Ski Bistron rinne sekä Rosa & Rudolf Family Park. Vuosselin huipulta on helppo siirtyä Eturinteille, Kelolle, Saaruaan tai Maston alueelle.

 

Palvelut Vuosselin rinne-alueella

VuosselinPortissa on täydellisesti varusteltu vuokraamo sekä hissilipunmyynti. SkiBistron rinneravintola sekä Camp Kitchen & Bar palvelevat Rosa & Rudolf Family Parkin vieressä. SkiBistron läheisyydessä on myös Bar-Cafe Ski Booster. Ahonlaidan (rinne numero 27) alaosasta löytyy kotiruokalounasta, kahvila- ja baaripalveluita tarjoava Ski Pub Vuosseli.

Rosa & Rudolf Family Parkin taukotupa sijaitsee alhaalta katsottuna Family Parkin oikeassa reunassa, noin puolivälissä Family Parkin rinnettä. Taukotupa tarjoaa loistavan paikan lapsiperheille grillata, syödä eväitä ja samalla seurata Family Parkin hulinoita tuvan suurista ikkunoista. Sisällä on tulipaikka sekä pöytäryhmiä, isolla ulkoterassilla puolestaan toinen tulipaikka sekä runsaasti tilaa nauttia kevätauringon säteistä.

Rosa & Rudolf Family Parkin nuotiopaikka sijaitsee aidatun alueen ulkopuolella, Ski Bistron edustalla. WC-tilat löydät viereisestä ravintolasta tai M-hissin ala-asemalta.

Rudolf Seikkailureitin puolivälissä, poroaitauksen vieressä on nuotiopaikka, jossa pääsee samalla katselemaan porojen touhuja sekä hieman alempana rinteessä omissa aitauksissaan asustelevia huskeja. 

Vuosseli Express

Suomen ensimmäinen huippunopea 6-hengen tuolihissi avattiin hiihtokaudella 2005-2006. Hissinousuun kuluva aika lyheni 10 minuutista vain 3,5 minuuttiin. Vuosseli Expressin tuolit on varustettu läpinäkyvällä sääkuomulla, joten sydäntalven viima ei pure poskia nousun aikana. Hissin lähtömatto parantaa kokonaiskapasiteettiä ja turvallisuutta lähtövaiheessa. Eurooppalaiseen tyyliin käytössä ovat myös ns. single-linjat, jotta jokainen tuoli saadaan täytettyä eikä laskupäivä kulu jonottamiseen.

Rudolfin Seikkailureitti

Vuosselin Ahonlaidan rinteen vasemmalla puolella metsän siimeksessä kulkee Rudolfin seikkailureitti. Reitille pääsee Ahonlaidan rinteen 27 puolesta välistä sijaitsevasta portista. Kunnostettu reitti kulkee mutkitellen loivaa rinnettä ja päättyy Ahonlaidan rinteen 27 loppuosaan, josta pääsee helposti Kulma- tai Vuosseli Express-hisseille. Tervetuloa tutustumaan Rosan ja Rudolfin metsäneläinystäviin ja seikkailemaan heidän kanssaan! Reitin varrelta löydätte myös porotarhan ja Erä-Suden huskyt, jotka tervehtivät laskijoita lumilomallaan. Perheen pienimmät pääsevät tutustumaan poroihin ja huskeihin myös jalkaisin rinteen nro 27 laitaa pitkin kulkien.

Vuosselin Superpipe

Vuosselin rinnealueelta löytyy mahtava 130-metrinen SuperPipe, jonka kaltevuus on 16,5 astetta. Vuosselin yläosassa, rinteessä numero 25, sijaitseva FIS:n mitoitukset täyttävä SuperPipe erottuu varmasti ympäristöstään kevätauringon paisteessa. SuperPipen luonne on rauhallinen, johtuen kaaren loivuudesta ja vertin vähyydestä. Monen mielestä Rukan pipen muoto onkin varsin lepppoinen suuresta koosta huolimatta. Muistathan katsoa paippiin laskiessasi ettei yläpuolelta ole tulossa muita laskijoita laskulinjallesi. Kypärän käyttön on ehdottoman suositeltavaa!

Vuosseli Freeride

Vuosselin rinteen 24 oikeaan laitaan muodostuu luonnonlumella laskettava Freeride-alue (rinne numero 23) kumpuineen ja takamaastoista tuttuine haasteineen. Rinne on hoitamaton. Tutustu myös Rukan metsälaskumahdollisuuksiin >

Tutustu muihin Rukan rinnealueisiin

Parkit, paipit, kumpareikot ja muut

Tervetuloa lumen koordinaateille

35 rinnettä, 22 hissiä ja yli 200 hiihtopäivää vuodessa. Rukan rinteet tarjoavat laskulinjoja niin pienille kuin suurille laskijoille sekä maailmanluokan suorituspaikat ammattilaisille ja harrastajille. Tutustu Rukan rinnealueisiin ja löydä oma suosikkirinteesi.

Rukan rinnealueet

#LUMENKOORDINAATIT