Poro etsii ihmistä

Onko tässä maailman arktisin kesätyö?

Valitsimme pororengeiksi kaksi henkilöä, jotka rakastavat eläimiä, ulkoilua, puhdasta luontoa ja yöttömiä öitä. Heille tämä on unelmatyö Kuusamon kesässä. 

Satojen hakemusten joukosta pororengin paikkaan valittiin Amelia and Suzana, tervetuloa! Amelia työskentelee kuukauden heinäkuun puoliväliin saakka ja Suzana aloittaa elokuussa. 
Lue Amelian blogiteksti juhannuksen kokemisesta keskiyön auringon alla. 

Kaikilla on toki mahdollisuus kokeilla pororenkinä toimimista, sillä mm. Kujalan Porotilalta voi varata pororenki-elämyksen (1-7 pv).  

Enemmän poroja kuin ihmisiä

Puolikesy poro on osa pohjoisen elämää. Meillä on porotakuu - näet taatusti poron lomallasi Kuusamossa. Koko Suomen alueella laiduntaa noin 185 000 poroa. 

"Porot laiduntavat vapaana kesän ajan. Syksyllä ensimmäisten lumien myötä poroilla on kiima. Pysyvän lumipeitteen saapumisen aikaan kaikki poromme on jo kerätty aitoihin ja treenaaminen vetoporohommiin alkaa.

Joulusta kevääseen porot ihastuttavat matkailijoita. Aamuisin ruokimme porot. Jos tokasta puuttuu vielä poroja, käymme etsiskelemässä niitä moottorikelkoilla. Keskitalven päivä on lyhyt mutta todella kaunis. Keväällä lumien sulaessa porot alkavat jo kaipailla kesälaitumille." 

Satu Palosaari, Poroemäntä

Seikkailuja kesälomallesi

Jos haluat skipata työnteon kokonaan ja keskittyä vain lomailuun ja rentoutumiseen, Kuusamo on ehdottomasti oikea paikka! Kesän viikko-ohjelmamme tarjoaa mukavan kattauksen helposti varattavia elämyksiä. Kesän viikko-ohjelma on tarjolla kesäkuun alusta syyskuun loppuun. 

Tutustu porojen maailmaan: 

Loading...

Pororenki: työn kuvaus ja haku 

Ruka-Kuusamo Matkailu ry tarjoaa kahta kesätyöjaksoa kahdelle pororengille, ensimmäinen jakso 15.6.-15.7.2019 ja toinen 1.-31.8.2019. Voit hakea molempiin tehtäviin, mutta sinut voidaan valita vain yhteen tehtävään. 

Tehtävänäsi on autella porotilan töissä Kujalan Porotilalla ja Palosaaren Poro- ja Kalastustilalla ja samalla nauttia Kuusamon kesäisistä elämyksistä: koskenlasku, maastopyöräily, vaellus, kalalastus, marjanpoiminta jne. Varsinainen työaika porojen parissa on arviolta 3 tuntia kerrallaan kahdesti viikossa - melko rentoa, eikö totta? 

Odotamme sinun tuottavan sisältä omiin sosiaalisen median kanaviisi (Instagram, Facebook, Snapchat jne). Kaikki vierailusi aikana julkaisemasi kuvat, postaukset ja kommentit (jotka liittyvät Ruka-Kuusamon alueeseen) ovat rajoituksetta vapaassa käytössämme ja luovutettavissa eteenpäin yhteistyökumppaneidemme käyttöön (sisällön lähde mainitaan aina kun mahdollista). 

Sinun tulee olla vähintään 18-vuotias ja sinulla tulee olla ajokortti. Et tarvitse aiempaa kokemusta poronhoidosta. Tehtävä vaatii reipasta ja oma-aloitteista asennetta. 

Ruka-Kuusamo Matkailu ry tarjoaa sinulle vierailusi ajaksi majoituksen ja ajoneuvon käyttöösi sekä päivärahan. Palkkioksi tehtävästä saat oman nimikkoporon. Porosi elelee Kuusamossa lopun elämäänsä, saat antaa sille nimen ja voit seurata sen elämää GPS:n avulla. Pororengeillä on vakuutus työajalle Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimesta. 

Haku on avoinna 15.4.2019 asti. Ruka-Kuusamo Matkailu ry valitsee sopivimmat ehdokkaat tehtävään ja julkistaa valinnat 30.4.2019 mennessä. Hakulomakkeella annettuja tietoja käytetään vain tämän hakuprosessin yhteydessä ja tiedot poistetaan omalta palvelimeltamme 1.9.2019 mennessä. 

Tilannetiedotus 3.5.2019: Pororengit on valittu satojen hakijoiden joukosta, julkaisemme heidän nimensä niin pian kuin mahdollista. Muille hakijoille on tiedotettu asiasta. 

#LUMENKOORDINAATIT #LUONNONKOORDINAATIT

Tämän kampanjan toteutukseen on saatu rahoitusta Gateway to Kuusamo Lapland -hankkeelta.