Olet täällä

0405547361
Saarenkyläntie 1 b
Vuotunki, Kuusamo

Pohjolan Pirtin Kesäkahvila

Pirtin kahvila on auki ke-su klo 14-21 ajalla 24.6.-16.8.2020. Mahdollisista yksityistilaisuuksista ilmoitetaan erikseen. 

Tarjolla kahvin ja teen lisäksi suolaisia ja makeita leivonnaisia - valikoima vaihtelee päivittäin emännän ja apuleipurien fiiliksistä riippuen - virvokkeita, jäätelöä. Pirtillä on anniskeluoikeudet.

Päivän kotiruokalounas on mahdollista järjestää klo 12-14, mutta se on tilattava ennakkoon edelliseen iltaan klo 1700 mennessä. Tarkka menu sovitaan tilaushetkellä. Talon emäntä ja isäntä laittavat mielellään tarjolle Vuotungin metsien ja vesistöjen sekä lähialueen antimia: hirvikeittoa, haukipihvejä sekä hirvi- ja lohikiusauksia lisukkeineen. Koko Pirtti on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Tervetuloa! 

Osoite: Saarenkyläntie 1 b, Vuotunki, Kuusamo. Puh. 040-5547361. 

Pohjolan Pirtin tarina

Pohjolan Pirtti sijaitsee Vuotungin kylän Käkilehdossa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Rukalta ja Kuusamon keskustasta itään. Vuotunki on yksi Kuusamon vanhimpia suomalaisten uudisasukkaiden asuttamia kyliä. Ensimmäiset tarinat tilaltamme kantautuvat jo 1680 luvulta. Vuotunkin Käkilehto on harvinaisuus pohjoisessa Suomessa: kylä säästyi Lapin sodan tuhoilta ja kahvilamme toimiikin Pohjolan perheen vuonna 1891 rakennetussa pirtissä ja sen piha-alueella. 

Tilan entisestä navettarakennuksesta löytyy saunaosasto, jonka voi varata yksityiskäyttöön ennakkovarauksella. Varaukset sähkösaunoihin onnistuvat samanakin päivänä, mutta mikäli haluatte nauttia oikein kunnolla puulämmitteisessä hirsisaunassa koivulla ja katajalla vastoen, sekä saunan terassin paljussa, tulee varaus tehdä etukäteen edellisenä päivänä sillä saunatonttumme tarvitsee n. 5 tuntia hirsisaunan aitokiukaan ja paljun lämmittämiseen. 

Saunailta maaseudulla tiistaisin klo 17:30
Koe kolmen erilaisen saunan löylyt ja palju saunatonttumme johdolla. Illan kruunaa maalaispäivällinen yli 100 vuotta vanhassa pirtissä. Hinta 135 €/hlö sis. kuljetukset, saunan ja päivällisen sekä pyyhkeet, saunatakit ja -myssyt sekä tossut. Ikäraja 12 v. Kesto 4,5–5 h. Saunaillan varaukset online > 

pohjolanpirtti.fi