Olet täällä

Paikallinen hirvipäivällinen historiallisessa miljöössä Pohjolan perheen vieraana

21.10.2020
at
18:00
Perinteinen hirvipäivällinen. Ennakkovaraus.

Paikallinen hirvipäivällinen historiallisessa miljöössä Pohjolan perheen vieraana. Päivällinen on saatavilla ainoastaan ennakkovarauksella. Varaus tulee tehdä viimeistään edellisenä päivänä.

Pohjolan Kievari sijaitsee Vuotungin kylässä, Käkilehdossa, joka on kulttuurihistoriallisesti merkittävä kyläkokonaisuus ja jolla on valtakunnallisesti merkittävää suojeluarvoa. Kylä on säästynyt Lapin sodan tuholta. Kievari toimii rakennuksessa, jonka alkuperäinen osa on valmistunut Juho Pohjolan perheen kodiksi jo vuonna 1912, laajennettu Vuotungin kansakouluksi 1930-luvulla, toiminut Vuotungin Rauhanyhdistyksen talona, ja vuodesta 2018 Pohjolan perheen omistuksessa Pohjolan Kievarina, valtaisan remontin jälkeen.

Ruokaperinteisiimme ovat aina vahvasti liittyneet ympäröivän erämaan järvistä ja metsistä pyydetty kala ja riista, marjat ja sienet, ja niitä tahdommekin teille tarjota näin sadonkorjuun aikaan ja metsästyskauden alla, paikallista villiruokaa parhaimmillaan.

Kievarin tontti on aikoinaan lohkottu Pohjolan kantatilasta vuonna 1907, mutta tilan historia alkaa niinkin kaukaa kuin vuodesta 1686, jolloin ensimmäiset suomalaiset uudisraivaajat saivat asumisoikeuden Vuotungin ikiaikaisille saamelaisten metsästysmaille. Pitkä historia antaa emännälle ja isännälle monta tarinaa kerrottavaksi ruokailun lomassa.

Varaukset viimeistään päivää ennen puhelimitse p. 040 5547361 taikka alla olevasta linkistä; Hirvipäivällinen. 

Varaukset