Olet täällä

Talvi

Karhunkierros ei ole helppo ympärivuotinen retkeilyreitti. Talvisin suksilla tai edes lumikengillä liikkuminen on monessa osassa reittiä jyrkkien paikkojen vuoksi vaikeaa. Oulangan kansallispuisto on silti ilman muuta hieno talviretkeilykohde. Erityisen hienoja talvisin ovat höyryävät kosket, jotka pysyvät osittain sulina ympäri vuoden. Kiutaköngäs on helposti saavutettavissa Oulangan luontokeskukselta ja valokuvauksellinen Myllykoski Juuman parkkipaikoilta. 

winter, kiutaköngäs, oulanka, nationalpark

Kiutakönkään polulla (2 km) voit ihailla Oulankajokivarren upeaa jokimaisemaa ja tunnelmoida kuohujen ja komeiden punaisten dolomiittikallioiden äärellä. Reitti on edestakainen ja lähtöpisteenä toimii Oulangan luontokeskus. Luontokeskuksen pihapiiristä lähtee myös Hiiden hurmos (5km) ja reittiä voi kulkea talvisin lumikengillä. Oulangan erämaareitti (26 km) on Kiutakönkäältä Juumaan vievä talvireitti, jota voi kulkea hiihtäen tai lumikenkäillen. Juuman kylässä, Kitkajoki varressa sijaitsee hienojen maisemien päiväreitti Pieni Karhunkierros (12 km). Kiutaköngäs ja Pieni Karhunkierros ovat niin suosittuja kohteita, että niillä polku pysyy suuren kävijämäärän takia auki tamppaantuneena ympäri vuoden.

winter, oulanka, nationalpark, river

Vaikka Oulangan alue jokikanjoneiden tienoilla ei oikein sovellukaan umpihankihiihtoon, niin puiston koillisosan suo- ja metsäalueet sopivat hyvin normaaliin metsäsuksihiihtämiseen. Kerojärven autiotuvan sauna houkuttelee vuosittain useampaa talvivaeltajaa.

Koillismaan vaarat ovat kuuluisia komeasta tykkylumestaan. Loistavia tykkypaikkoja ovat esimerkiksi Valtavaara ja Riisitunturin kansallispuisto, joista molemmista löytyy retkeilyllisiä maisemalatuja elämyksellisiä hiihtoretkiä etsiville. 

Tutustu Oulangan talvireitteihin