Olet täällä

Nurminiemen ratsutila

Koe Kuusamon luonnon kauneus ja hiljaisuus ratsain!

Ruskan värjäämät maisemat. Pienten kavioiden alla narskuva lumi. Tasaista tölttiä revontulien leimutessa pimeällä taivalla. Vauhdikkaat laukkapätkät kevätmekkoonsa pukeutuneiden koivujen reunustamalla polulla. Sinisenä kimaltava Kuusamojärvi. Monipuolista maastoratsastusta vaihtelevissa maastoissa. Porot ovat tuttu näky, mutta joskus hevosten kanssa voi törmätä jänikseen, kettuun, hirveen tai pöllöön. Nurminiemen ratsutilan islanninhevosvaellukset tarjoavat elämyksiä kokeneellekin hevosihmiselle.

Nurminiemen ratsutila tarjoaa monipuolisia hevospalveluita Kuusamojärven rannalla vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Kuusamon keskustasta. Asiakaskäytössämme on kymmenen islanninhevosta, jotka soveltuvat sekä ensikertaa ratsastavien rauhallisille ratsastusretkille että konkareiden vauhtimaastoiluun. Ratsastusreiteistämme pääosa mutkittelee tilan omilla mailla ja on vain ratsukoiden käytössä, joten muu liikenne ei ole haitaksi.

Pihaamme koristavat hirsirakennukset keräävät ihailevia kommentteja. Maneesi talleineen on valmistunut 2010, islanninhevosten talli ja pihatot muutaman vuoden myöhemmin. Kahdessa kodassamme pystymme kestitsemään isojakin ryhmiä kerrallaan. Mikä sen parempaa kuin nuotiolla paistettu makkara parin tunnin pakkasmaaston jälkeen.

Tervetuloa kokemaan unohtumattomia islanninhevoselämyksiä Nurminiemen ratsutilalle.