Naperoviikot Rukalla ovat täynnä tekemistä

Naperoviikoilla on tilaa touhuta ja Ruka tarjoaakin mahtavat puitteet omatoimiseen ulkoiluun. Rinnealueella parasta lapsille ovat luonnollisesti Family Park, Rosa Park ja Rudolfin seikkailureitti. Sen lisäksi löytyy monia kivoja kohteita lumiselle tekemiselle! Family Parkissa on loistavat puitteet aloitella laskuharrastusta - helpot rinteet ja helpot hissit. Valaistu ja katettu taikamatto varmasti lasten mieleen! Family Parkista löytyy myös taukotupa omien eväiden syöntiin ja vaikka makkaran paistoon. Lisäksi löytyy Tubing-mäki joka sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Rinnehuvit viihdyttävät myös perheitä - ohjelmaa löytyy maanantaista lauantaihin, niin pienille kuin isommillekin lapsille. Aikuisetkin voivat osallistua!

Rinnepalveluista löytyy kootusti vuokraamot, taukopaikat, skibus-aikataulut ym.

Naperoviikko 7 Rukalla

Naperoviikko 11 Rukalla

Tutustu rinteiden parhaisiin paloihin lasten kanssa

Kun Family Park on tuttu ja taidot riittävät jo vähän isompiin mäkiin, on hyvä lähteä tutustumaan vaikka Rudolfin seikkailureitille tai Rosa Parkiin. Rosa Park on kuuluisan Ruka Parkin pikkusisko - siellä voit tutustua reileihin ja hyppyreihin pienemmässä mittakaavassa. Rosa Park sijaitsee Ski Bistroa vastapäätä, bistron rinteessä. Rudolfin seikkailureitti on taas metsään tehty laskualue, jonka varrella ovat mm. porot ja husky-koirat ilahduttamassa vierailijoita. Täältä löytyy myös oma tulipaikka.

 

Rudolfin seikkailureitti

LUE LISÄÄ

Rosa Park

Rudolfin reitin huskykoirat

Mäenlaskua ja lastenhoitoa

Rukalla voi laskea mäkeä myös iltaisin - rinnealue muuttuu rattikelkailijoiden valtakunnaksi iltaisin, kun laskettelijat ovat poistuneet. Gondolilla ylös ja voit laskea kelkalla joko Ruka Valleyn tai Rukan kylän suuntaan alas. Tämä puuha sopii koko perheelle! Rukalta löytyy myös kestosuosikit eli perinteiset pulkkameät. 

Vanhemmilla on mahdollisuus myös omaan hetkeen vaikkapa rinteessä! Rukan Kids Club tarjoaa lastenhoitopalvelua johon voi yhdistää myös hiihtokoulua. Kids Club sijaitsee aivan Ruka Valley hotellin ja Family Parkin tuntumassa. Tutustu Kids Clubin palveluihin!

Suksi metsään!

Rukan metsälaskualueet sijaitsevat Saaruan, Vuosselin sekä Pessarin rinnealueilla ja hoitamattomat luonnonlumirinteet löytyvät Vuosselista ja Kelolta. Näitä alueita ei hoideta rinnekoneella, joten lumisateen sattuessa voit löytää puiden siimeksestä tunturin parhaat puuterilumet. Metsälaskualueet on raivattu ylimääräisistä puunraadoista, kannoista ja kivistä, mutta varsinkin alkutalvesta kannattaa ottaa huomioon, että kaikki aluskasvillisuus ei välttämättä ole vielä peittynyt tiiviisti lumipatjan alle. Metsälaskualueelta luonnollisesti löytyy puita ja muuta metsän kasvillisuutta, joten laskijan tulee noudattaa erityistä varovaisuutta törmäyksien välttämiseksi.

Parhaimmillaan metsälaskualueella piipahdus tuo sopivasti jännitystä ja seikkailua mäkipäivään, kunhan tietää oman taitotasonsa ja suuntaa alueelle kypärä päässä.  Muistathan, että metsälaskualueilla ja kunnostettujen rinteiden ulkopuolella laskeminen tapahtuu omalla vastuulla.

Käyntikohteita lasten kanssa

Rukalla ja lähialueilla on paljon puuhaa ja käymisen arvoisia kohteita. Lapsia kiinnostaa usein eläimet ja niihin pääsee tutustumaan lähemmin monessa paikassa. Alueelta löytyy niin poroja, husky-koiria kuin hevosiakin! Talviretkeily on kivaa myös lapsille ja retki onnistuu parhaiten kun valitsen kohteeksi helposti saavutettavan kohteen jossa on palvelut lähellä. Kansallispuistojen tarjonta voit tutustua täältä.