Suksi metsään!

Rukan metsälaskualueet sijaitsevat Saaruan, Vuosselin sekä Pessarin rinnealueilla ja hoitamattomat luonnonlumirinteet löytyvät Vuosselista ja Kelolta. Näitä alueita ei hoideta rinnekoneella, joten lumisateen sattuessa voit löytää puiden siimeksestä tunturin parhaat puuterilumet. Metsälaskualueet on raivattu ylimääräisistä puunraadoista, kannoista ja kivistä, mutta varsinkin alkutalvesta kannattaa ottaa huomioon, että kaikki aluskasvillisuus ei välttämättä ole vielä peittynyt tiiviisti lumipatjan alle. Metsälaskualueelta luonnollisesti löytyy puita ja muuta metsän kasvillisuutta, joten laskijan tulee noudattaa erityistä varovaisuutta törmäyksien välttämiseksi.

Parhaimmillaan metsälaskualueella piipahdus tuo sopivasti jännitystä ja seikkailua mäkipäivään, kunhan tietää oman taitotasonsa ja suuntaa alueelle kypärä päässä.  Muistathan, että metsälaskualueilla ja kunnostettujen rinteiden ulkopuolella laskeminen tapahtuu omalla vastuulla.

Rukan metsälaskualueet ja luonnonlumirinteet

Saaruan metsälaskualue

Rinnekartassa numerolla 17 merkitty alue löytyy ylhäältä katsottuna Ruka Parkin oikealta puolelta, ja alueen toiselle puolelle sijoittuu Rosa & Rudolf Family Park sekä rinne 16, laskureitti Vuosselista Saaruaan. Metsän läpi pääsee laskemaan Saaruan ala-asemalle sekä Ski Bistron rinteiden kautta Vuosseliin. Tasoltaan tämä metsälaskualue on helpoin ja suhteellisen loiva, joten metsässä laskeminen on hyvä aloittaa täältä. 

Vuosselin metsälaskualue

Vuosselin metsälaskualue on myös kauden 2017–2018 uutuusalue, joka on helppo löytää Vuosselin Kulma-ankkurihissin sekä rinne numero 25:n välistä (rinnekarttaan merkittynä numerolla 25a).  Tämä metsälaskualue sopii rentoon kurvailuun, eikä siellä ole jyrkkiä kohtia. Olethan tarkkana erityisesti Kulma-ankkurihissin pyöriessä, ettet laske hissiladulle nousevien laskijoiden eteen.

Vuosseli FreeRide

Hoitamaton luonnonlumirinne löytyy Vuosselista rinteen 24 vierestä, toisella puolella kulkee siirtymäreitti Rukan kylään Kururinteen kautta. Rinnekarttaan laskureitti on merkattu numerolla 23 ja rinneprofiililtaan se on merkitty mustaksi.

Pessarin metsälaskualue

Kaudelle 2017–2018 uutuutena merkitty Pessarin metsälaskualue alkaa ylhäältä katsottuna Saaruan G-hissilinjan alapuolelta. Metsälaskualue kaartaa hissin ylä-asemalta ylhäältä katsottuna vasemmalle, joten älä seuraa koko laskun ajan hissilinjaa: alempana on kalliokohtia, joista on jyrkkä pudotus. Metsälaskualue löytyy rinnekartasta numerolla 11c,  vierestä pääsee laskemaan Pessarin jyrkkää rinnettä, joka löytyy rinnekartasta numeroilla 11a ja 11b. Tämä metsälaskualue soveltuu parhaiten jo kokeneille laskijoille, sillä siitä löytyy jyrkkyyttä ja haastavuuutta. 

Kelon luonnonlumirinne

Rinne numero 9, Kelon jyrkkä on hoitamaton luonnonlumirinne, joka jyrkkyytensä puolesta tarjoaa jo hieman haastetta laskemiseen. Rinne lähtee Kelo-hissin ja Battery Run-rinteen välistä ja laskee alas Kelon ankkurihissille.

Katso kaikki rinteet sekä avoinna olevat hissit rinnekartasta.

Vältä vaaroja, älä tunturia

Muista nämä ohjeet laskiessasi Rukan metsälaskualueilla ja kunnostettujen rinteiden ulkopuolella:

  • Laskeminen kunnostettujen rinteiden ulkopuolella tapahtuu omalla vastuulla.
  • Älä laske yksin. Ota kaveri mukaan ja tutustu laskualueeseen ennakolta.
  • Varustaudu oikein - Metsälaskualueilla lasketaan kypärä päässä, selkäpanssarin ja muiden suojusten käyttö on suositeltavaa.
  • Laske olosuhteet, puut, kivet, kannot, hissitolpat sekä muut rakennetut- ja maastonmuodot huomioon ottaen.
  • Älä laske metsälaskualueella pimeässä, alueella ei ole valaistusta.
  • Lumivyörytilanteesta tiedottaa Ilmatieteen laitos, tutustu lumivyöryennusteisiin ennakkoon täältä.
  • Älä epäile perääntyä, jos olosuhteet arveluttavat. Jos olet epävarma, kysy lisätietoa hiihtokoulusta tai rinnehenkilökunnalta.
  • Kerro ennen metsälaskualueelle suuntaamista, minne olette menossa ja milloin aiotte palata. Ilmoittaudu, kun olette palanneet.
  • Vahingon tai tapaturman sattuessa, ota yhteys henkilökuntaan. Rinteiden aukioloaikoina rinnealueilla tapahtuvien tapaturmien ensiavusta vastaa Rukan Ski Patrol, joka ohjaa loukkaantuneen tarvittaessa jatkohoitoon. Rinnepäivystys, puh. 040 481 8900.
  • Yleinen hätänumero: 112

Voisit olla kiinnostunut myös

#LUMENKOORDINAATIT