Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 19.07.2018
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Miten vietät onnistuneen laskuloman lasten kanssa?

 

Valitse lapsille sopivan tasoiset rinteet 

Ensimmäiset kerrat rinteessä ovat jännittäviä, joten onkin tärkeää valita tarpeeksi helpot paikat laskemiseen tutustumiseen ja ensimmäisten käännösten harjoitteluun. Lapsille suunnatuista rinnealueista löytyvät puitteet, esimerkiksi aaltoladut ja pujotteluradat, opettavat laskemista leikin kautta. Tämän tyyppiset lapsille suunnatut rinnealueet sijaitsevat Itä-Rukalla Bistro-rinneravintolan edessä sekä Eturinteiden juurella. Rosa & Rudolf Lastenmaasta löytyy eripituisia maksuttomia mattohissejä ja loivat rinteet, perheen nuorille hurjapäille Rosapark hyppyreineen, karuselli, pulkkamäki ja muuta hauskaa puuhasteltavaa. Skibussilla pääsee kätevästi siirtymään etupuolelta Itä-Rukan Rosa & Rudolf Family Parkiin.  

 

 

Pidä sopivasti taukoja laskupäivän aikana ja muista eväät

Onnistuneen laskupäivän yksi tärkeimmistä tekijöistä on taukojen pitäminen ja hyvistä eväistä nauttiminen. Retkieväät kulkevat kätevästi repussa rinteessä tai voit vuokrata säilytyskaapin Pisteen tai Vuosseliportin vuokraamoista reissun ajaksi.  Rinneravintoloista Bistro on erityisesti lapsiperheiden suosiossa Family Parkin läheisyyden ja perheille suunniteltujen tilojen vuoksi. Rukan rinteiltä ja niiden läheisyydessä on myös useita tulipaikkoja taukohetkille tai vaikka makkaranpaistoon. Esimerkiksi Saaruan huipulta löytyy kota ja Rosa & Rudolf Family Parkista taukotupa ja nuotiopaikkoja. Kaikki taukopaikat on merkitty rinnekarttaan

 

 

 

Vie lapset (ja itsesi) hiihtokouluun oppimaan uusia taitoja, temppuja ja tutustumaan uusiin laskukavereihin 

Hiihtokoulussa lapset ja nuoret oppivat uusia taitoja, saavat uusia ystäviä ja ennen kaikkea pitävät hauskaa. Valitse perheen pienimmille suunnatut Werneri-kurssit tai vauhdikkaammille nuorille tarkoitetut KINOS – temppukurssit. Lasten ja nuorten kurssien opettajat odottavat innolla uusia seikkailuja oppilaiden kanssa, ja jokainen kurssi onkin itsessään pieni elämys, olipa kyseessä minkä tasoinen laskija tahansa. Myös aikuisille löytyy omat kurssit, ja tämä voikin olla oiva mahdollisuus ottaa uusi laji haltuun tai treenata tekniikkaa tutussa lajissa.

 

 

Mieti varasuunnitelma valmiiksi pakkaspäiville

Ennen laskureissua tunturiin on mahdotonta ennustaa säätä ja pakkaslukemia. Jos pakkanen kiristyy kovin, löytyy tunturista myös hauskoja sisäaktiviteetteja. Esimerkiksi Rukan Kylällä Kauppakeskus Kumpareen alakerrassa sijaitsee perheen pienimmille suunnattu Rosa & Rudolf Touhutalo, ja vanhemmat lapset voivat ottaa kisaa vaikka keilauksen merkeissä. Voimassa olevalla hissilipulla lapset pääsevät Rosa & Rudolf Touhutaloon ilmaiseksi. Kuusamon Tropiikin yhteydestä löytyy myös Angry Birds -aktiviteettipuisto, josta löytyy tekemistä kaikenikäisille. 

 

 

Sovi lasten kanssa rinnepelisäännöistä ja turvallisuudesta

Jotta hiihtoloma sujuisi mahdollisimman ongelmitta, kannattaa nuorten ja lasten kanssa sopia yhteisistä rinnepelisäännöistä. Varsinkin kiireisimpinä aikoina laskettelijoita on mäessä runsaasti, joten laskiessa pitää ottaa huomioon myös muut rinteessä liikkujat. Lapsia kannattaa muistuttaa kovasta vauhdista, käännöksistä sekä turvallisesta hissikäyttäytymisestä. Lisäksi erityissuorituspaikolla löytyvät omat säännöt etuajo-oikeuksista ja muiden huomioon ottamisesta. Täältä voit lukea lisää rinneturvallisuudesta

 

 

Suunnittele laskureissu lapsille suunnattujen tapahtumien mukaan

Laskureissu lumille kannattaa suunnitella erityisesti lapsille ja perheille suunnattujen tapahtumien mukaan. Pienempien lasten suosikkeja ovat Naperoviikot 7 ja 11 ja koululaiset suuntaavat lumelle hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10. Esimerkiksi näinä ajankohtina tunturista löytyy hauskoja, maksuttomia rinneviikko-ohjelmia eri-ikäisille lapsille ja nuorille. Näiden aikana vanhemmat voivat ottaa itselleen omaa aikaa tai yhtyä mukaan lumileikkeihin. Aktiviteettien parissa ei rinteessä takuulla tule tylsää, ja voit kätevästi jaksottaa laskupäivän ohjelman mukaan. 

 

 

Ota mukaan laadukkaat varusteet ja muista kypärä 

Lämpimät kerrastot ja laskuvaatteet, kypärä, sekä sopivan kokoiset laskuvälineet kuuluvat oikeaoppiseen varustukseen. Vaikka nurkissa olisikin vanhemman sisaruksen pari numeroa liian isot monot ja hieman pitkät sukset, kannattaa sopiviin laskuvarusteisiin panostaa. Sopivien ja modernien laskuvälineiden kautta lapsi nauttii rinnekokemuksesta ja oppii nopeammin laskemaan. Lisäksi ehdoton turvallisuusvaruste on kypärä, joka suojaa lasta kaatuessa sekä törmäämiseltä muiden laskettelijoiden kanssa. Mikäli joku varuste uupuu, löydät vuokraamoista lainavälineet tai voit pistäytyä Ruka Storessa

 

 

Hyödynnä perhetarjoukset hissilippuja ja majoitusta hankkiessa 

Perheille suunnitellut tarjoukset ja majoituspaketit kannattaa selvittää ja hyödyntää hiihtolomaa varatessa. Majoituksen lisäksi paketteihin kuuluu hissiliput ja kokonaisuudessa on mietitty perheen viihtymistä koko reissun ajan. Kypärä kannattaa pitää aina päässä rinteessä liikkuessa, ja alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä ilmaiseksi vanhemman seurassa. Lapset saavat ilmaisen etäluettavan Rosa & Rudolf -hissilipun vanhempien lipunoston yhteydessä lipunmyynnistä. Myös 6-11-vuotiaat saavat reilun alennuksen hissilipuista. Kaltiolammen taikamatto on ilmainen kaiken ikäisille laskijoille. Tutustu hissilipputarjouksiin nettisivuilta.