Olet täällä

050 444 1157
opisto@kuusamo.fi
Kitkantie 35
93600
Kuusamo

Kuusamo-opisto

Kuusamo-opisto on oppimisen keskus kaikenikäisille. Sen ovet ovat avoinna sekä paikallisille että Kuusamon ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Opistossa toimii kolme vapaan sivistystyön oppilaitosta: kansanopisto, kansalaisopisto ja kesäyliopisto. Kuusamo-opiston tilat sijaitsevat omalla viihtyisällä kampuksella Kuusamon keskustassa lähellä kaupunkipalveluja.

Kuvataiteita, käsitöitä ja valokuvausta

Kuusamo-opistolla on pitkät perinteet kuvataiteiden, käsitöiden sekä valokuvauksen opetuksessa. Opetusta annetaan niin koko lukuvuoden kestävillä opintolinjoilla kuin lukuisilla lyhytkursseillakin. Viime aikoina Kuusamo-opistolla on panostettu erityisesti valokuvausopintojen puitteisiin; käytettävissä on nykyaikaiset ammattitasoiset koulutustilat (iMac-luokka, hyvin varusteltu muotokuvausstudio ja pimiöt mv-työskentelyyn) sekä laitteet ja ohjelmistot (Adobe Master Collection ja Lightroom sekä panoraamaohjelmisto). Valokuvauksessa pääpaino on luontokuvauksessa, muitakaan erityisaloja unohtamatta.

Taide- ja käsityökursseista erityisesti taidegrafiikka, pronssivalu ja kengänvalmistus kokoavat kesä toisensa jälkeen innokkaita käsityöläisiä ja taideharrastajia ympäri Suomen Kuusamo-opiston pihapiiriin. Kursseja löytyy myös mm. taidemaalauksesta, hopeatöistä ja puukonvalmistuksesta kiinnostuneille.

Lisäksi kursseja ja tapahtumia järjestetään mm. liikuntaan, hyvinvointiin, tanssiin sekä paikalliskulttuuriin ja historiaan liittyen.