Olet täällä

040 860 8365
info@kuusamo.fi
Torangintaival 2
93600
Kuusamo

Kalastusluvat: Oulankajoen yläosa

Kalastuskausi Oulankajoella 1.6.-31.8., lampi- ja järvivesillä koko vuosi. Huom! Ei viikkorauhoitusta! Alle 18-vuotiaat saavat luvista 50% alennuksen. Alle 15- vuotiaat voivat kalastaa huoltajansa luvalla samaan saaliskiintiöön. Perheluvan hinta on kaksi kertaa henkilökohtaisen luvan hinta. Lampi- ja järvivesillä voi kalastaa pelkällä kalastonhoitomaksulla. Taimen on kokonaan rauhoitettu.

Tarvittavat luvat: kalastonhoitomaksu (alkaen 5 €/vrk) ja paikallinen vesialueen kalastuslupa

Oulankajoen yläosan kalastuslupahinnat 1.6.-31.8.2021

  • 13 e/vrk
  • 45 e/viikko
  • 6,50 e/vrk alle 18 v
  • 22,50 e/viikko alle 18 v
  • Perhelupa 26 e/vrk, 90 e/viikko
  • Lisäksi myyjä saa halutessaan lisätä palvelumaksun (mukaan lukien netissä myytävät luvat).

Oulangan kalastuslupien myyntipisteet

Oulankajoki kalastusalueena

Oulankajoki tarjoaa Kuusamon parhaimmat hiekkarannat leveällä ja hitaasti virtaavalla jokialueella. Kitkajoelle on luonteenomaista  jylhät ja karut kanjonimaiset jokitörmät missä kuohuvat kosket ja suvannot vuorottelevat toisiaan. Vesialueet ovat keskellä maamme kauneimpia erämaita, mutta silti kohtalaisen helposti saavutettavissa.

Kalastus Oulangan kansallispuistossa

Oulankajoen kalastuslupakäytäntöä Oulangan kansallispuiston järvi- ja lampivesillä saa pilkkiä ja onkia jokamiesoikeuksin ympäri vuoden. Oulankajoen virkistyskalastusalueeseen kuuluvat Oulangan kansallispuiston ja Kallungin osakaskunnan vesialueet Aventojoessa, Savinajoessa, Maaninkajoessa ja Oulankajoessa Nurmisaarenniemestä ylävirtaan aina kansallispuiston pohjoisrajalle saakka lukuun ottamatta rauhoitusalueita. Myös Oulangan kansallispuiston lampi- ja järvivedet tutkimusvesistöjä lukuunottamatta kuuluvat virkistyskalastusalueeseen. Tutkimusvesistöt ovat: Pesosjärvi, Pitkä-Pekanlampi, Uudenniitynlammet, Pihlajapuron latvalampi, Hiidenlammet.

Lisätietoja Oulangan virkistyskalastuksesta, rauhoitusalueista, kalastussäännöistä sekä lupahinnoista saa Metsähallituksen eräluvat sivustolta www.eraluvat.fi.