Olet täällä

040 860 8365
info@kuusamo.fi
Torangintaival 2
93600
Kuusamo

Kalastusluvat: Oulanka- ja Kitkajoen yhtenäislupa

Tarvittavat luvat: kalastonhoitomaksu (alkaen 6 €/vrk) ja paikallinen vesialueen kalastuslupa

Oulanka-Kitkajoen yhtenäisluvan hinnat 2021

  • 18 e/vrk
  • Vieheluvat ovat henkilökohtaisia.
  • Lisäksi myyjä saa halutessaan lisätä palvelumaksun (mukaan lukien netissä myytävät luvat).
  • Alle 18 vuotiaat -50 % ja alle 15- vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi luvan lunastaneen huoltajan seurassa.

Lupamyyntipisteet

Yhtenäisluvan kalastusalue

Yhtenäisluvalla voi kalastaa Oulankajoen alajuoksulla Nurmisaarenniemestä alaspäin sekä Kitkajoella. Oulankajoelle pääsee helpoiten Liikasenvaarantieltä oikealle kääntyvää Jäkälämutkantietä, josta oikealle erkanee Nurmisaarenniemen metsätie. Jäkälämutkantietä jatkettaessa pääsee aina Jäkälämutkaan asti.

Jyrävän alapuolisille kalastusalueille pääsee helpoiten seuraamalla Pientä Karhunkierrosta, P-paikkoja autolle löytyy mm. Juumantien päästä Retkietapin läheisyydestä ja Myllykoskentieltä ennen Basecamp Oulankaa. Päähkänän seudulle on helpointa ajaa Riekamontietä kääntyvän metsätien kautta. Maamme tunnetuin vaellusreitti Karhunkierros kulkee pitkiä matkoja Oulanka- ja Kitkajokea seuraillen. Kalastusvälineet kannattaa siis ottaa mukaan kun suunnistat Karhunkierrokselle.

Yhtenäislupa-alueen kalastusaika ja rauhoitukset

Kalastusaika on 1.6 - 31.8.  Järvi- ja lampivesillä kalastusaika on koko vuosi. Jokialueiden suurissa suvannoissa ja järvissä noudatetaan jokialueita koskevia rajoituksia. Taimenen alamitta on 60 cm ja harjuksen 35 cm.

Yhtenäislupa-alueen kalastusmenetelmät

Kalastus on sallittua perinteisin vapakalastusmenetelmin uistinta ja perhoa käyttäen. Muut kalastukseen liittyvät ohjeet ja säännöt löydät Oulanka- ja Kitkajoen yhtenäislupa-alue esitteestä, jonka saat luvanmyynnin yhteydessä. Oulanka- ja Kitkajoen yhtenäislupaa on myynnissä mm. Kuusamo Infossa ja Ruka Infossa. Lisää informaatiota yhtenäislupa-alueesta ja muista kalastuslupien myyntipisteistä saat Kuusamo Infosta.

Tarkemmat tiedot Oulanka- ja Kitkajoen kalastuksesta löydät osoitteesta www.uistin.net. Pidätämme oikeuden hintojen ja tietojen muutokseen.