Olet täällä

040 860 8365
info@kuusamo.fi
Torangintaival 2
93600
Kuusamo

Kalastusluvat: Kuusinki

Venäjän puolelta Paana- ja Pääjärvistä kudulle nousevat taimenet ovat nostaneet Kuusingin yhdeksi maamme tunnetuimmista taimenjoista.  Tavoitelluin saaliskala on nousutaimen, muita narrattavia ovat harjus ja siika.

Kalastuskausi on Kuusinkijoella 1.6. - 31.8. Taimenen alamitta 60 cm, harjuksen alamitta 35 cm. Sallittuja pyydyksiä ovat uistin ja perho perinteisellä vapakalastusmenetelmällä, korkeintaan kaksi perhoa vavassa. Jigin sekä mutuleedsien käyttö on kielletty. Suun ulkopuolelta tarttuneet kalat ja talvikot on päästettävä takaisin. Rasvaevättömistä saaduista kaloista tulee ehdottomasti muistaa tehdä ilmoitus. Nostokoukun käyttö on kielletty. Saaliskiintiöt ovat yksi taimen kausiluvalla, yksi taimen / lupavuorokausi. Kaikilla luvilla maksimi on yksi taimen kalastuskaudessa.

Tarvittavat luvat: kalastonhoitomaksu (alkaen 6 €/vrk) ja paikallinen vesialueen kalastuslupa

Kuusingin kalastuslupahinnat 2021

  • 18 e/vrk
  • Vieheluvat ovat henkilökohtaisia.
  • Lisäksi myyjä saa halutessaan lisätä palvelumaksun (mukaan lukien netissä myytävät luvat).
  • Alle 18 vuotiaat -50 % ja alle 15- vuotiaat saavat kalastaa ilmaiseksi luvan lunastaneen huoltajan seurassa.

Kalastuslupien myyntipisteet

Kuusinkijoen kalastusalue

Kalastusalue on 200 m voimalaitokselta ylöspäin rajavyöhykeelle, lukuunottamatta merkittyjä rauhoitusalueita. Taimenen kalastuskielto on voimassa koko kalastuskauden ajan Melalammen yläpäästä voimalaitoksen alapuolelle.

Kuusingin lukuisat kalastuspaikat

Kuusingin suurimpia vahvuuksia on helppo saavutettavuus. Syrjäisestä sijainnista huolimatta joelle on helppo päästä monta eri reittiä pitkin. Metsätiet kulkevat joen kummallakin puolella. Kuusinkijoen kokonaispituus on 16 km, josta varteenotettavaa kalastusaluetta on noin 10 km. Joen alajuoksun mäntyvaltaiset rinteet nousevat jylhästi korkeuksiin suojaten vehreän jokilaakson rauhaa. Ylävirtaan kuljettaessa rinteet mataloituvat ja jokilaakso muuttuu kosteammaksi ja rehevämmäksi.

Kuusingilla on lukuisia kalapaikkoja, joissa vuorottelukäytäntö on selkeä ja nopeasti opittava. Tälläisiä paikkoja ovat mm. Haisusaari, Saunaniemi, Koivumutka, alempi Koivumutka, Koivusaari, Raatehammas, Hanhisuvannon niska, Lohipyörre, Takkupyörre, Sipinkoski, Särkipuronsuu ja Kanavasuu.

Kuusinkijokivarren palvelut

Matkailupalveluiden suhteen Kuusinkijoki on lähes erämainen joki. Joen varrella sijaitsee leirintä-alue ja muutama vuokramökki. Majoittuminen on mahdollista myös jokivarressa. Matkailuautolla tai -vaunulla liikkuessasi voit leiriytyä monessa paikassa kohtalaisen lähelle kalapaikkoja. Saunavaaran montun puolikota ja muut rakenteet tarjoavat hienot puitteet myös lapsiperheille. Puolikotia sekä muita rakennelmia löytyy mm. Raatehampaan, Lohipyörteen, Hanhisuvannon ja Takkusuvannon alueelta.

Tarkemmat tiedot Kuusingista löydät osoitteesta www.uistin.net.