Olet täällä

040 860 8365
info@kuusamo.fi
Torangintaival 2
93600
Kuusamo

Kalastusluvat: Kitkajoen yläosa

Kesäkalastuskausi on Kitkajoen yläosan kalastusalueella aikaisemmasta aloituksesta johtuen pitempi kuin useimmilla muilla Kuusamon joilla: 1.6. - 10.9. Viikkorauhoitusta ei ole, joten kalastaa voi viikon jokaisena päivänä. Jokivarteen rakennetut kodat, laavut ja tulipaikat tarjoavat kalastajien iloksi erinomaisia taukopaikkoja.

Sallittuja pyydyksiä ovat perho ja uistin. Yleisempiä saaliskaloja ovat harjus, siika ja taimen. Taimenen alamitta on 60 cm ja harjuksen 35 cm. 

Tarvittavat luvat: kalastonhoitomaksu (alkaen 6 €/vrk) ja paikallinen vesialueen kalastuslupa

Kitkajoen yläosan lupahinnat 2021

  • 15 e/vrk
  • 35 e/3 vrk
  • 55 e/viikko
  • 70 e/kalastuskausi
  • Lisäksi myyjä saa halutessaan lisätä palvelumaksun (mukaan lukien netissä myytävät luvat).

Lupien myyntipisteet

Helposti saavutettavat kalastuspaikat

Alueen kalapaikoista Kiveskoski ja Käylänkoski ovat helpoimmin saavutettavia.  Kiveskosken rannoilla on runsain palveluvarustus. Kaksi kotaa ja yksi laavu tarjoavat koko perheelle erinomaiset taukopaikat. Käylänkosken heittolaituri antaa jokaiselle myös liikuntarajoitteiselle kalastajalle mahdollisuuden päästä hyvien kalapaikkojen ääreen. Kiveskoskella on veneluiska, josta veneen tai kanootin saa vaivatta liikkeelle. Nahkanivan-Kelhänkosken väliselle alueelle pääsee helpoimmin Säkkilänvaarasta kulkevaa tietä. Joen etelärannalla on kaksi kotaa ja yksi laavu.

Ruska-ajan vetouistelu

Syksy on vetouistelun sesonkiaikaa. Kitkajärven ja Juumajärvien vetouistelua kannattaa jatkaa jäiden tuloon saakka. Syystalven siianpilkintä Kiveskoskella alkaa heti ensijäiden tultua.  

Lisätietoja Kitkajoen kalastuksesta löydät osoitteesta www.uistin.net.