Olet täällä

040 860 8365
info@kuusamo.fi
Torangintaival 2
93600
Kuusamo

Kalastusluvat: Järvi-Kuusamon yhtenäisluvat

Kuusamon järvialueilla kalastaessa sinun tulee maksaa kalastonhoitomaksu ja lunastaa paikallinen kalastuslupa. Paikallinen kalastuslupa voi olla joko paikallinen kalastuskunnan lupa tai yhtenäislupa (kattaa useamman kalastuskunnan ja/tai muun kalaveden omistajan alueen). Paikallisluvalla voi useimmiten kalastaa useammalla vavalla sekä lupa-alueeseen kuuluvilla jokialueilla.

Poikkeuksena ovat joet, jotka ovat yhtenäisluvan alaisia kalastusalueita tai jos osakaskunta on määritellyt joen erilliseksi kalastusalueeksi (esim. Kuusinki-, Kitka- ja Oulankajoki). Tällöin joelle ostetaan osakaskunnan määrittelemä oma lupa. Muistathan, että kalastualueiden päätöksellä järvitaimenen alamitta Kitkajärvellä on 50 cm ja Järvi-Kuusamon alueella 60 cm! 

Kuusamon järvialueiden yhtenäisluvat

  • Kitkajärvi, lupa käsittää koko Kitkajärven
  • Irnin viehekalastusalue, johon kuuluu Kero-, Irni-  ja Polojärvi
  • Järvi-Kuusamon viehekalastusalue, johon kuuluu Suininki-,  Kiitämä-, Kirpistö-, Kuusamo-, Muojärvi, Iijärvi sekä Poussu, Soivio ja Naamankajärvi

Järvi-Kuusamon yhteislupa hinnat 2021, venekohtainen

  • 40 e/vrk
  • 80 e/3 vrk
  • 90 e/kalastuskausi

Kitkajärvien lupa hinnat 2021, henkilökohtainen

  • 12 e/vrk
  • 20 e/3 vrk
  • 30 e/viikko
  • 60 e/kalastuskausi

Lisäksi myyjä saa halutessaan lisätä palvelumaksun (mukaan lukien netissä myytävät luvat).

Lupamyyntipisteet Kuusamossa

Kalastus Kuusamon järvialueilla

Kuusamon järvialueiden laajat yhteislupa-alueet mahdollistavat helpon ja vaivattoman kalastuksen. Kalapaikkoja ja kalalajeja Kuusamossa on useampaan makuun. Taimenen taltuttajat, siian onkijat ja ahvenen narraajat löytävät kukin paikkansa lukuisten kalavesien joukosta. Lomapäivän piristyksenä parin tunnin mittainen järvelläolo on mitä antoisinta puuhaa.

Vetouistelu on antoisa ja mielenkiintoinen tapa kalastaa. Uistinta voi vetää joko soutaen tai moottorilla. Veneen ei tarvitse olla kulmakunnan suurin ja kaunein vaan tavallinen soutuvene riittää pienillä järvillä mainiosti. Kalat löytyvät rinteiltä eli syvänteiden laidoilta, karien ja niemien lähettyviltä. Uisteltaessa kierretään rantojen, saarien ja karien lähivesiä. Suurimmista Kuusamon järvistä on saatavilla peruskartta, johon on merkitty myös syvyyskäyrät. Kuusamon järville on useita veneiden laskupaikkoja. Veneiden laskupaikoista saat lisätietoa Kuusamo Infosta.

Lisätietoa järvikalastuksesta Kuusamossa löytyy osoitteesta www.uistin.net.

Tuotteen tiedot

Ajanjakso
01.06.2021 - 31.12.2021
Hinta
30,00€/Person
Alkaen 30 e/vrk