Tunturi täynnä lunta 

Siinä ei ole mitään pimeää, että hanget hohtavat valkoisena, revontulet värittävät taivaan ja Polar Night Light Festival valaisee rinteet ennennäkemättömällä loisteella. Kaamos tunturissa ei tunne pimeitä katuja tai mustaa mieltä, ainoastaan ruuhkattoman rentoa tunnelmaa ja sydäntalven taianomaista valoa. Rukalta löydät aidon talven vailla väentungosta, hauskat tapahtumat, talviset aktiviteetit ja rinteet koko perheelle. 

MAAILMAN POHJOISIN VALOFESTIVAALI POLAR NIGHT LIGHT VALAISEE KAAMOKSEN

Viidettä kertaa järjestettävä Polar Night Light -valofestivaali palauttaa valon Rukalle 14.-30.1.2022. Alueen erikoisvalaistuksen lisäksi Rukaa valaisee joukko erilaisia valotaideteoksia. Tapahtuman järjestää Sun Effects, Rukakeskus Oy ja Ruka-Kuusamo Matkailu.

“Polar Night Light on ainutlaatuinen. Se pelaa valon ja pimeyden kontrastilla tuoden valoteokset pohjoisen erämaan ja sen salaperäisyyden keskelle. Rukalla luonnon omat valoilmiöt sekä teokset yhdistyvät vaikuttavaksi kokonaisuudeksi”, kommentoi festivaalin taiteellinen johtaja Matti Jykylä. 

Rukalla erämaan pimeyden keskellä loistavat valot saavat pääroolin. Rukan Eturinne ja Kururinne molemmat valaistaan. Perjantaisin kello 23 saakka laskettavat yömäet aloitetaan kollektiivisilla valolaskuilla, joissa jokainen voi olla oma valoteoksensa. Rukan kylällä nähdään taas UV-graffititeoksia, jotka nousevat esiin ultraviolettivaloilla valaistuna. 

Tarkemmat tiedot Polar Night Light Festivalin sisällöstä julkaistaan myöhemmin tapahtuman tiedoissa.

PAKOPAIKKA PAKKASELTA

Täysihoito hotellissa, piilopirtti kelomökissä vai lomakoti kylän ytimestä? Kaamoksella vaihtoehtoja riittää pilvin pimein ja edullisin hinnoin. 

Kumpi laskee pidempään, aurinko vai sinä?

Rukan rinteet ovat avoinna aamusta iltaan vuoden lyhimpinäkin päivinä. Vaikka aurinko painuu horisonttiin, rinteiden hyvä valaistus jatkaa hiihtopäivää pitkälle iltaan, ja perjantaisin yömäessä lasketaan melkein puoleen yöhön asti. Hankien keskellä valoa riittää myös muihin talvisiin seikkailuihin. 

Tulet taivaalla ja saunan pesässä

Kaamos tuo revontulien värit taivaalle ja punan poskille, mutta Rukalta löytyy paljon tekemistä myös niihin hetkiin, kun rinnepäivä on pulkassa ja pakkanen nipistelee varpaita. Saunan saa lämpimäksi kaikilla keleillä ja omaa hyvinvointia voi buustata hoidoilla ja hieronnalla.

#LUMENKOORDINAATIT