Olet täällä

Pystyvälilehdet

accomodtion
Rukan matkakauppa
Majoitus
Esim. 17.09.2019
activity
Rukan matkakauppa
Aktiviteetit
Tekemistä jokaiselle lomapäivälle!

Koskenlaskua, melontaa, vaellusta, kalastusta, golfia ja kaikkea muuta kivaa!

VARAA SEIKKAILUSI
travel
Rukan matkakauppa
Matkustaminen
Lento-, juna- ja bussiliput löydät täältä!

Edestakainen matka lentäen Kuusamoon tai junalla Ouluun alle 130 eurolla.

VARAA NYT
package
Rukan matkakauppa
Offers & Packages
Tutustu Ruka-Kuusamon paketteihin ja tarjouksiin ja varaa omasi pian - parhaat edut viedään käsistä.

KATSO PAKETIT
tickets
Rukan matkakauppa
Pääsyliput
Liput parhaisiin bileisiin!

JVG, Isac Elliot, Anna Abreu, Stig, Kasmir, Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Jukka Poika, Apulanta, Elastinen...

VARAA BILELIPUT
lifts
Rukan matkakauppa
Hissiliput
Hissiliput edullisimmin netistä.

Perhelipulla lapsille 30 % lisäalennus!

NÄYTÄ HISSILIPPUHINNAT

Tervetuloa Joulupukin mökille

Ruka-Kuusamon talven viikko-ohjelmassa on tarjolla vierailu Joulupukin mökille. Lapsille ja lapsenmielisille ohjelmassa on pulkkailua, makkaran paistoa, piparien leivontaa ja jutustelua Joulupukin ja Muorin kanssa.

JOULUPUKIN LOMASALAISUUS

Joulun taika muodostuu lukuisista arvoituksista, joiden ratkaiseminen vaatii tarkkoja aisteja ja äärimmilleen virittäytynyttä joulumieltä. Joulupukin kesäpuuhat ovat olleet tähän mennessä yksi suurimmista mysteereistä, mutta viime vuosina lahjamestarin pääpostista Rovaniemeltä on tipahdellut normaalisti joulun aikana lähetettäviä postikortteja ympäri Rukan kylää: ”Salaisuuden saa paljastaa! Terveisin: Joulupukki” 

Joulupukki asuu Korvatunturilla. Sen tietävät kaikki. Mutta harva arvaa, missä punanuttu on viettänyt kesälomansa jo vuosikausia. Erään joulun jälkeen, yli 100 vuotta sitten, Joulupukki tunsi olonsa kummallisen väsyneeksi. Tunne oli sama, jota myöhemmät sukupolvet ovat alkaneet kutsua stressiksi. Valkoparta, Joulumuori ja koko valtaisa tonttukatras tarvitsivat paikan, jossa he voivat rentoutua puhtaan luonnon keskellä ja valmistautua rauhassa seuraavan vuoden lahjojenjakourakkaan. 

Kuten monet suomalaiset tekevät, myös Joulupukki päätti hankkia kesämökin. Läheistensä kehotuksesta valkoparta vaihtoi Korvatunturin tutut talvimaisemat luottotontun kauniiksi kehumaan Kuusamoon. Valtaisa kesämökki kohosi keskelle jylhiä erämaamaisemia lukuisten näppärien tonttukäsiparien voimin. Urakka oli melkein mahdoton, koska saman katon alle piti mahduttaa ääretön määrä pikkuapureita ja työtilat tulevan joulun lahjojen suunnitteluun. 

Jo kauan ennen kuin ensimmäiset matkailijat saapuivat Ruka-Kuusamoon, leijailivat Joulupukin mökiltä kotoisat perinneruokien aromit. Kesäisin marjoista ja muista luonnonantimista valmistetut herkut houkuttelevat tänäkin päivänä pukin tupaan kalastuksen, hänen lempipuuhansa, parista. Talvisin piparkakkujen mausteet, paistetun possun tuoksu, ruokaisat laatikot ja muut jouluruuat katoavat Kuusamossa lomailevan tonttujoukon nälkäisiin vatsoihin. 

Tonttujen velvollisuudeksi on jäänyt kuusien kasvatus, koska niin Kuusamon mökillä kuin Korvatunturin kodissa tarvitaan havun tuoksua ympäri vuoden. Kaikki suomalaiset kodit koristelevat kotinsa kerran vuodessa kauniilla joulukuusella, mutta Joulupukin pirtissä kuusi seisoo joka päivä. 

Joulupukki apureineen asuu edelleen Korvatunturilla valtaosan vuodesta. Hän tapaisi mielellään kaikki maailman lapset ja aikuiset, mutta jos paikan avaisi yleisölle, siitä tulisi suositumpi kuin Disneyland! Silloin joululahjojen valmistamiseen ja jakeluun liittyvät ikivanhat salaisuudet eivät säilyisi! Siksi joulupukki on päättänyt kutsua lomalaisia lievittämään joulunodotusta Ruka-Kuusamoon, missä hän piipahtelee nykyisin myös hankien aikaan! 

IDEOITA PIKKUJOULUIHIN

Ruka-Kuusamon Joulu ja Uusi Vuosi

Joulu on vain kerran vuodessa, mutta meillä joulun taika kestää vähän pidempään kuin muualla - Jouluviikko-ohjelman muodossa marraskuun lopulta loppiaiseen. Luvassa on joululauluja, jouluisia askareita, tiukujen helinää ja tonttulakkien vilahtelua!  Tapahtumakalenteristamme löydät myös Joulun ja Uuden vuoden ajan monipuolisen tarjonnan, jossa on huomioitu niin lapsiperheet kuin iltamenotkin. 

Jouluviikko-ohjelma Joulun tapahtumat Uuden vuoden tapahtumat