Sallan kansallispuiston avajaiset

Juhlistamme Sallan kansallispuiston avajaisia iloisen ja aktiivisen sekä kaikille avoimen kansanjuhlan merkeissä 11.6.2022 klo 10.00 alkaen. Avajaisten tapahtuma-alue levittäytyy laajalti Sallan luontokeskuksen ja Salla Wilderness Parkin ympäristöön. 
Aika
11.6.2022 - 11.6.2022
Paikka
Sallan Luontokeskus
Osoite

Hautajärventie 111
98900 Salla
Suomi

Kansallispuistot Seikkailu Isot tapahtumat
Sallan Kansallispuiston avajaiset 11.6.2022

Tule mukaan juhlimaan Suomen 41. Kansallispuistoa!

Lähiluontoon tulee kierrettäväksi eri mittaisia teemallisia kävelypolkuja, joiden varsilla on toimintaa, taidetta sekä luontoon, retkeilyyn ja hyvinvointiin liittyvää ohjelmaa koko perheelle. 

Salla Wilderness Parkin auditoriossa pyörii koko päivän tietoiskuja kansallispuistoon, sen luontoon ja historiaan liittyen. Uudistettuun luontonäyttelyyn on mahdollista tutustua Metsähallituksen luontopalveluiden oppaitten johdolla. Pihaan kohoavalla ulkolavalla on ohjelmaa musiikkiesityksistä puheisiin. 

Avajaisten virallinen osuus alkaa klo 12.00. Tapahtumaan on vapaa pääsy, osaan ohjatuista ohjelmista voi olla pieni maksu.

Tapahtuman ohjelmassa on mukana iso joukko myös alueen yrittäjiä, yhdistyksiä ja muita toimijoita. Elämyksellisten aktiviteettien lisäksi löydät paikan sallalaisia makuja ja käsitöitä paikallisilta tekijöiltä. Avajaispäivänä pääset myös ihastelemaan Sallan koululaisten ja päiväkodin lasten kevään aikana tekemiä töitä ja taideteoksia kansallispuistoon luontoon ja lajistoon liittyen.

Avajaisten jälkeisestä kesäyöstä la 11.-su 12.6. voi jäädä nauttimaan Suomen Ladun ja Sallan Ladun järjestämään Metsähotelli Salla - yöpymistapahtumaan. Tapahtuma toimii etkoina Suomen luonnon päivänä 27.8.2022 järjestettävälle valtakunnalliselle “Nuku yö ulkona”-kampanjalle. Ilmoittautuminen Metsähotelli Sallaan avautuu toukokuun aikana, myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Seuraa tapahtumasivua sekä Sallan kansallispuiston Facebook-sivua, päivitämme kevään mittaan lisätietoja avajaisten ohjelmasta näille kanaville.

Nähdään Sallassa!