Laskettelija Rukan rinteillä

Vietä pääsiäinen 2022 Rukalla

Tule nauttimaan aurinkoisista laskupäivistä ja hyvästä tunnelmasta Rukan rinteille pääsiäisenä.

Image
Ski-inn majoitus
Varaa Ski-Inn majoitus
Image
hissilippu
Osta hissiliput
Image
hiihtokoulu
Varaa hiihtokoulu
Image
välinevuokraus
Vuokraa välineet

Vietä lumivarma pääsiäinen Rukalla

Valkoiset hanget ja kevätaurinko kutsuvat pääsiäisen viettoon Rukalle. Päivisin lasketaan ja hiihdetään aurinkoisessa säässä ja nautitaan upeasta luonnosta. Kaikki Rukan rinnealueet ovat auki, joten valinnanvaraa riittää ja rinteessä viihtyy vaikka koko päivän.  

Pitkäperjantaina 15.4. Rukalla lasketaan kauden viimeisessä yömäessä, jolloin rinnealueella pääsee laskemaan kello 23 saakka. Ja muina iltoina kun rinteet sulkeutuvat klo 19 on aika ottaa rattikelkat esiin – gondolilla ylös ja rattikelkkaillen alas vasta-ajettuja laskettelurinteitä pitkin. Kevään viimeinen rattikelkkailuilta on 17. huhtikuuta. Maisemagondoli puolestaan on auki koko pääsiäisen ajan klo 9.30–23. Lapsiperheiden suosikit Rosa&Rudolf Family Park, Rudolfin Seikkailureitti ja Rosa Park ovat avoinna rinteiden aukiolojen mukaisesti. 

Keväällä 2021 ensimmäistä kertaa toteutettu Ruka Playground saa jatkoa tänä keväänä, ja pääsiäisenä Rukan rinnealue onkin täynnä luovia parkkilaskemisen leikkikenttiä. Ruka Parkin, Rosa Parkin ja Vuosselin Superpipen lisäksi luvassa on muun muassa Vuosselin rinteeseen 25 rakennettava "Darkside Dirt Run" sekä muita spotteja. 

Hoidettuja hiihtolatuja Ruka-Kuusamon alueelta löytyy 240 kilometrin verran, eli jokaiselle taitajalle löytyy varmasti sopiva latu. Tervetuloa viettämään pääsiäistä Lumen koordinaateille!

Majoitu rinteen vieressä

Ripaus luksusta, toimiva perhemajoitus vai rauhaa ja mökkitunnelmaa? Mitä tahansa etsitkin, Ski-Inn-majoitusvalikoimasta sen löydät. Liinavaatteet, pyyhkeet ja loppusiivous kuuluvat aina hintaan.

Liput ja välineet kuntoon jo ennen lomaa

Skippaa jonot ostamalla hissiliput ja vuokravälineet verkkokaupasta hyvissä ajoin ennen loman alkua.

Laskettelija Rukan rinteillä
Tutustu pääsiäiskursseihin

Rukan hiihtokoulu järjestää suositut Pääsiäiskurssit lapsille, nuorille ja aikuisille. Luvassa laskemista, videointia, ja leikkimielisiä kisoja!

Rukan hiihtokoulu

Kylä täynnä elämää 

Ruka vetää pääsiäisenä tunturiin paljon porukkaa, joten majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, jotta pääsee valitsemaan tarjonnasta juuri parhaiten itselleen sopivan lomakodin. Ravintoloiden pöytävaraukset ja mahdolliset keikkaliput kannattaa myös varata hyvissä ajoin ennen pääsiäislomaa.

Rinteeseen suunnatessa suosittelemme ostamaan hissiliput verkkokaupastamme – olemassaolevalle KeyCardille saat lipun käymättä lipunmyyntipisteellä lainkaan, ja netistä saat lisäksi 5% alennuksen jos ostat lipun viimeistään edellisen päivän puolella. Myös vuokravälineiden hankkiminen käy sujuvasti netistä. Täyttämällä tarvittavat kokotiedot netissä, odottavat sopivat välineet sinua valmiina valitsemallasi noutopisteellä. 

Rinteessä voi ajoittain syntyä jonoja erityisesti suosituimmilla rinnealueilla. Hiljaisimmat rinteet ja lyhyimmät hissijonot löytyvät yleensä Maston, Välirinteiden, Pessarin ja Kelon rinteiltä.  Ajankohtaista tilannetta on helppo seurata webkameroidemme kautta. 

Pääsiäisen elävästä tunnelmasta ja keväisestä ulkoilmasta kannattaa nauttia myös lukuisilla rinteiden taukopaikoilla ja rinneravintoloiden terasseilla. 

Hiilineutraali pääsiäisloma

Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on varmistaa, että tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus nauttia laskemisesta ja lumen riemuista. Tiesitkö, että Rukan hiihtokeskus sekä kaikki Ski-Inn-majoitukset ovat hiilineutraaleja?

Ruka Vuosselin rinteet

LOMAILE TERVEYSTURVALLISESTI

Toimimme Rukan hiihtokeskuksessa THL:n sekä Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) antamien suositusten mukaan. Toimintaohjeet pohjautuvat viranomaisten antamiin suosituksiin. Liikkuessasi hiihtokeskuksen ulko- ja sisätiloissa, noudatathan kunkin toimipisteen yksikkökohtaisia ohjeita. Kiitos että toimit yhteistyössä kanssamme, jotta takaamme kaikille turvallisen lomakokemuksen.

Lue lisää: Ruka-Kuusamon ajankohtainen koronainfo