Uutta Rukalla ja Kuusamossa

Ruka-Kuusamo kasvaa ja kehittyy

Tutustu tuleviin uudistuksiin Rukan ja Kuusamon alueella ja hyödynnä palvelut jo seuraavalla lomallasi. Tervetuloa kokemaan kehittyvä Ruka ja Kuusamo.

Suoralla lennolla Frankfurtista Kuusamoon

Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Frankfurtista Kuusamoon

Lauantaihin ajoittuva viikoittainen yhteys lennetään 23.12.2017 - 31.3.2018 Airbus-koneilla, joiden matkustajakapasiteetti on 143-200 paikkaa. Konekokoa vaihdellaan kysynnän mukaan. Suora reittilentoyhteys ulkomaiselta lentokentältä Kuusamon kentälle on ensimmäinen Kuusamon kentän historiassa. Frankfurtin kentältä on erittäin hyvät yhteydet sekä maailmalta Kuusamoon, että Kuusamosta maailmalle. Pitkä ja runsasluminen talvikausi revontulineen sekä monipuoliset aktiviteetit laskettelusta upeisiin saunapalveluihin ovat hyviä syitä saapua Kuusamoon. 

Lue lisää

Finnair lisää vahvasti reittiliikenteen lentovuorojaan Kuusamon kentälle talvikaudelle 2017-2018

Kuusamon alueen ainutlaatuinen vetovoima kansainvälisille matkaajille ovat saaneet Finnairin lisäämään vuorojaan reitille Helsinki-Kuusamo-Helsinki. Kuusamoon lisätään kolme viikkovuoroa (maanantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin), mikä tuo reitille 23 % enemmän istuimia aikaisempaan ilmoitettuihin määriin verrattuna. Merkittävän osan talvesta Finnair lentää Helsingin ja Kuusamon välillä vähintään kahdesti päivässä, ja huippupäivinä Kuusamoon lennetään jopa neljästi. Vuorot lennetään Embraer- ja Airbus-suihkukoneilla.

Lue tiedote

SaaruaExpress tuolihissi

SaaruaExpress avaa uuden kauden jo 6.10.2017

Rukan suurin uutuus on kesällä rakennettava 4 hengen huippunopea SaaruaExpress-tuolihissi. Hissin kapasiteetti tuplautuu 2500 hiihtäjään tunnissa vähentäen suositun Saaruan alueen jonoja. Matka-aika Saaruan huipulle lyhenee alle 2 minuuttiin eli reilusti alle puoleen nykyisestä.

– SaaruaExpress neljän hengen tuolihissi toimii samalla periaatteella kuin Vuosselissa sijaitseva suosittu RukaExpress. Tuoli hidastuu sekä ala- että yläasemalla, joten sen käyttäminen on helppoa ja turvallista. Tavoitteemme on, että hiihtokauden 2017-2018 alkaessa 6. lokakuuta klo 9:30 hissi olisi laskijoiden käytössä, Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen kertoo.

Lue tiedote

Kaksi rinnettä avataan 6.10.2017

Säilölumirinteitä on yhden sijasta kaksi

Rukakeskus Oy investoi tulevana kesänä uutta lumetuskalustoa Saaaruaan, joilla varmistetaan Euroopan pisimmän hiihtokauden varmistava säilölumen tykitys entistäkin energiatehokkaammin ja nopeammin. Laskukaudelle 2017-2018 säilölumirinteitä avautuu kaksi, Saarua 12 ja 13.

Lue tiedote

Vuosseli - Suomen huvisin rinnealue

Rosa & Rudolf Family Park Vuosselissa kehittyy

Vuosselin rinnealuetta kehitetään laskukaudelle 2017-2018 teemalla: Suomen huvisin rinnealue. Vuosselin kokonaisuus tulee käsittämään Rosa & Rudolf Family Parkin eli lasten ja aloittelijoiden rinnealueen, crossiradan alueen, Vuosseli 24 & 25 rinteet sekä Rudolfin Seikkailureitin. Rosa & Rudolf Family Parkin alueelle rakennetaan esimerkiksi kaksi uutta mattohissiä, uusia alkeisrinteitä, uusi taukotupa sekä tubing-mäki, jota lasketaan ilmatäytteisillä renkailla.

– Kaikilla uudistuksilla tähtäämme erityisesti kansainvälisten asiakkaiden hurmaamiseen. He ovat useimmiten aloittelevia laskettelijoita, joille Rukan rinneseikkailut Kuusamon puhtaan luonnon keskellä ovat huikea elämys. Uudistuksista nauttivat toki yhtä lailla tärkein asiakasryhmämme eli kotimaiset perheet, Rukakeskus Oy:n toimitusjohtaja Ville Aho summaa.

Lue tiedote

Muut rakennustyöt Rukan alueella

Rukakeskus uudistaa Saaruan lumetusjärjestelmää kesän aikana. Saaruan lumetusinvestoinneilla saadaan Euroopan pisimmän hiihtokauden varmistava säilölumi tykitettyä entistäkin energiatehokkaammin ja nopeammin.
Lisäksi uuden SaaruaExpress tuolihissin ala-asemalle rakennetaan myös hissituolien säilytyshalli, johon hissin tuolit ajetaan säänsuojaan hissin ollessa suljettuna. Rakennustyöt ovat valmiina talvikauden 2017-2018 alkuun mennessä.

Rukakeskuksen lumikissat, moottorikelkat ja rinnepuolen henkilökunta muuttaa syksyllä 2017 Itä-Rukalle rakennettavaan uuteen huoltohalliin. Uusi halli sijoittuu Kulmahissin parkkipaikalle, Ahonlaita -rinteen ja Rudolfin seikkailureitin naapuriin. Vanha huoltohalli Länsi-Rukalta tullaan purkamaan.

Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin uusia loma-asuntoja

Holiday Club Kuusamon Tropiikin yhteyteen on rakennettu runsaasti uusia, tasokkaita loma-asuntoja ja lisää asuntoja valmistuu vielä vuoden 2018 aikanakin. Lisäksi hotellin standard-tason huoneet uusitaan lattiasta kattoon jouluun 2018 mennessä. Uutena palveluna lomailijoita palvelee R-kioski hotellin vastaanoton yhteydessä; sieltä löydät peruselintarvikkeet aamusta iltaan pakastepizzoja myöten sekä Veikkauksen palvelut, laajan lehtipisteen ja R-postin palvelut. 

Holiday Club Kuusamon Tropiikki

Rukapalvelu rakentaa uuden hotellin

Rukapalvelun luontohotelli nousee Rukan kylän ytimeen, nykyisen Ravintola Zonen ja Rukapalvelun Safaritalon väliin. Joulukuussa 2017 valmistuvassa tornihotellissa on 50 petipaikkaa viidessä kerroksessa. Ylimpään kerrokseen tulee kokoustila panoraamanäköalalla. Hotellin vastaanoton yhteyteen rakennetaan myös aamiaistilat. 

Uuden hotellin myötä Rukapalvelun majoitustilojen yhteiskapasiteetti nousee 170 petipaikkaan. Jatkossa Rukapalvelu tarjoaa aiempaa enemmän ympärivuotisia, luontoon linkitettyjä kokonaispaketteja kehittäen näin omalta osaltaan alueen kesämatkailua. 

Rukapalvelu

Sähköautoille virtaa Rukan parkkihallista & uusia parkkilippumuotoja

Ruka-Kuusamon alue uudistuu jatkuvasti eritoten kestävän kehityksen näkökulmasta. Rukan kylän parkkihallista löytyy nyt kaksi sähköautojen latauspistettä.  Sähköautojen kasvava latausverkosto mahdollistaa jatkossa autoilun ympäri Suomea. 

virta.fi

Myös Rukan parkkihallin maksujärjestelmä on uudistunut ja voit nyt itse määritellä, kuinka kauan parkkihallilipuke on voimassa. Aja sisään parkkihalliin, ota puomilta lipuke ja käy saman tien maksuautomaatilla määrittelemässä pysäköintiaika. Tämän jälkeen voit ajaa parkkihallista sisään ja ulos valitsemasi pysäköintiajan puitteissa. Parkkihallissa on 320 puolilämmintä paikkaa - talvella auto pysyy sulana ja kesähelteillä puolestaan viileanä, eli parkkihallissa voit jättää lemmikkisi turvallisesti autoon esimerkiksi ostoksilla käynnin ajaksi. 

Rukan parkkihalli

Salpalinjan entisöinti (Lahtela-Vanttaja)

Salpalinja on noin 1200 kilometrin mittainen, massiivinen puolustuslinja, joka rakennettiin vuosina 1940 - 1941 ja 1944 Suomen itärajan puolustamiseksi. Vanttajankannaksen Lahtelan alueen linnoituslaitteita on entisöity Kuusamon kaupungin toimesta vuosina 2016–2017.

Salpalinja-Lahtela; avoin Facebook-ryhmä

Revontulimatkailu kehittyy Ruka Safariksen Glass Villagen myötä

Uusi kansainvälisten revontulimatkailijoiden ja yöttömän yön ihailijoiden matkailualue valmistuu syksyllä 2017. Ensimmäisessä vaiheessa valmistuu 10 Olokoto-huvilaa. Varaus uudella alueella on 24 huvilalle. Uusien majoituskohteiden myötä Ruka-Kuusamon kansainvälisille revontulimatkailijoille suuntaama palvelutarjonta ottaa taas ison harppauksen eteenpäin. Kohteet sopivat mainiosti myös kesämatkailijoille keskiyön auringosta nauttimiseen. 

Iisakki Village ja uusi Glass Village sijaitsevat Rukajärven rannalla 10 minuutin ajomatkan päässä Rukan kylästä. Iisakki Villagen alueella matkailijoita palvelevat jo ravintolat Iisakin Talo ja Kontioluola, saunat, Wilderness hotel Papin Talo, useat mökkikohteet ja luonnonkauniilla paikalla järven rannalla sijaitseva asuntovaunu- ja leirintäalue.

Iisakki Glass Village

Uusi upea pihasauna Original Sokos Hotel Kuusamossa

KarhuSauna sijaitsee Torankijärven rannalla ja tarjoaa saunovien asiakkaiden käyttöön tilavan honkasaunan lisäksi myös ulkoporealtaan ja viihtyisän grillimajan. KarhuSauna on varattavissa ympärivuotisesti. 

Karhusauna

#LUMENKOORDINAATIT