Selaimen JavaScript-tuki ei ole päällä
Jotta voit käyttää tämän sivuston kaikkia ominaisuuksia, sinun tulee aktivoida JavaScript -tuki ao. ohjeiden mukaisesti.

Voit aktivoida JavaScript-tuen Internet Explorerissa seuraavasti:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Internet-asetukset"
  • Valitse "Suojaus"-välilehti.
  • Klikkaa nappia "Mukautettu taso..." alhaalta.
  • Etsi kohta "Salli aktiiviset komentosarjat" ja valitse "Ota käyttöön".
  • Paina "OK" ja paina "Päivitä" -painiketta (F5) ladataksesi sivun uudelleen.

Firefox-selaimessa JavaScript-tuki aktivoidaan näin:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Asetukset"
  • Valitse "Sisältö"-välilehdeltä kohta "Salli JavaScript-komentosarjat"
  • Valitse "OK" ja paina "Päivtä avoin sivu" -painiketta ladataksesi sivun uudelleen.
Sulje
RUKA
KESÄSIVUT
Select language: Suomeksiin Englishauf Deutsch По-Pусски

Uutta Rukalla ja Kuusamossa talvella 2014-2015:

Päivitetty 22.10.2014.

Uusi SkiBistro valmistuu jouluksi 2014!
Uuden Ruka SkiBistron rakentaminen alkaa pääsiäisen jälkeen ja ravintola valmistuu jouluksi 2014! Uuteen Bistroon tulee n. 200 asiakaspaikkaa sisälle ja 300 asiakaspaikkaa terassille eli kokoluokka on sama kuin vanhan Bistron yläkerta. Tilat ovat yhdessä tasossa, yläparvi on varattu henkilökunnan ruokailulle. Bistro on edelleen ”Ehdottomasti rinneravintola”, eli viihtyisässä ympäristössä tarjolla on maittava linjastolounas ja mukava taukopaikka.
Lue lisää uudesta SkiBistrosta >>

Uusia palveluja Rukan kylässä
Rukan kylästä löytyy jatkossa myös kunnon pihveihin erikoistunut ravintola, kun Stefan's Steakhouse avataan talvikaudelle 2014-2015 (entisen Ravintola Alphutin tiloissa).

Ruka Head Ski Rent laajentaa toimintaansa siirtyen Ruka Ski Chalet'n katutasossa Kaltiolammen puoleiseen päätyyn. Head Ski Rentin tiloista löydät laadukkaat vuokravälineet sekä asusteita ja muuta varustusta rinteeseen.

Kauppakeskus Kumpareesta löydät jatkossa maastohiihtoon ja maastohiihtovälineiden huoltoon erikoistuneen Wolf Sportin. Kumpareeseen avataan lokakuun lopussa myös uusittu Pentik-myymälä.

Myös tunturin toisella puolella löytyy uutuuksia: Vuosselista Saaruaan johtavan rinteen varrella sijaitsee Bar-Cafe Ski Booster Ruka, hiihtokansan olohuone.

Meijän Nordic - FIS Ruka Nordic
FIS Ruka Nordic 2014 tempaa kisayleisön mukaansa uudella tavalla. Hyppää mukaan kisatunnelmaan: www.rukanordic.com!

Kiitetty ja palkittu Ruka-Kuusamo
Ruka-Kuusamon alue on saanut jälleen monenmoisia tunnustuksia. Viimeisimpänä Karhunkierroksen valinta Vuoden Retkikohteeksi 2014 sekä Rukan nimitys Vuoden Hiihtokeskukseksi 2014. Ruka voitti myös useita kategorioita World Ski Awards 2013 -äänestyksessä. Kiitämme lämpimästi teitä asiakkaitamme Rukan äänestämisestä ja pyrimme olemaan luottamuksenne arvoisia jatkossakin!

 

Uusi Rukan SkiBistro valmistuu jouluksi 2014!

 

Uutta Rukalla ja Kuusamossa talvella 2013-2014:

Saunatour on elämys!
Yhdeksän kuusamolaisyrityksen järjestämä Saunatour on saunakokemus isolla ässällä. Toiveiden mukaisesti räätälöidyllä saunakiertueella voi valita löylyjä savusaunoista, yrtti- ja jääsaunaan. Erilaiset hoidot ja
uintipaikat täydentävät rentouttavaa elämystä keskellä luonnonrauhaa. Etapista toiseen siirrytään järjestetyillä kuljetuksilla, vaikka kylpytakkiin kääriytyneenä. Keväällä 2014 tarjolla on Saunatour-viikko-ohjelma, jossa voit testata haluamasi saunat tai osallistua vaikkapa koko saunatourille.
Lue lisää Saunatour-viikko-ohjelmasta >>

BatteryParkin maansiirtotöiden avulla ensimmäiset hyppyrit saadaan jatkossa auki jo marraskuun alussa!
BatteryParkin molempia ylähyppyreitä muotoiltu maalla. Lisäksi parkin puoliväliä on muotoiltu maalla reileille sopivaksi ja alahyppyrin vauhdinottoa on nostettu. MiniParkki on muuttanut Mastolta BatteryParkin viereen rinteeseen nro 15, josta löytyy pieniä hyppyreitä ja helppoja reilejä. BatteryPark ja MiniPark muodostavat siis monia laskulinjoja sisältävän laajan alueen kaikentasoisille parkkilaskijoille.
Tutustu BatteryParkkiin Facebookissa >>

Rukan kylään avataan Intersport talvikaudelle 2013-2014
Myymälä avataan Rukan kylään keskeiselle paikalle Rukankyläntie 6:een.
Lue lisää Intersportista Ruka-Kuusamon blogista >>

Uudistuksia Lammintuvalla
Kahvila Lammmintupaa on laajennettu, joten asiakaspaikat sisällä ja terassilla tuplaantuivat. Pihapiiriä on järjestetty uusiksi ja tarjolla on nyt myös pidempi 5 km huskysafarireitti.
Lue lisää Lammintuvan uudistuksista Ruka-Kuusamon blogista >>

Ravintola Ruka Peakissa puhaltavat uudet tuulet
Catering Kaikille Aisteille siirtyi Chalet Ruka Peakin ravintoloitsijaksi syyskuun 2013 alusta lähtien. Ravintola Ruka Peak tarjoaa modernia skandinaavista ruokaa panostaen parhaisiin paikallisiin raaka-aineisiin. Peakin terassi uudistuu omalaatuisella tavalla, kun keittiömestari Tapio Kangas pystyttää sinne ison savustuspönttönsä ja loihtii ihania herkkuja kuusamolaisesta kalasta.
Tutustu Ravintola Ruka Peakiin Rukan nettisivuilla >>

 



 

 

Uutta Rukalla kesällä 2013

Kiutakönkään reaaliaikaiset kuvat Rukan netissä
Rukan alueelta on ns. livekuvaa välittänyt jo vuosia useampi nettikamera rinteillä ja Rukan kylässä, ja nyt "elävää kuvaa" saadaan myös Oulankajoen Kiutakönkäältä.
Katso Kiutakönkään livekuva >

Golfuutuuksia Rukalla ja Kuusamossa: 18-reikäinen Kuusamo Golf, Rukan Frisbeegolf ja Rukan Minigolf
Rukalla on päässyt golfaamaan jo aiemminkin ainutlaatuisen erämaisissa olosuhteissa 9-reikäisellä Rukan golfkentällä. Yhtä lailla upeissa maisemissa Kuusamon Tropiikin kupeessa sijaitseva uusi täysimittainen Kuusamon golfkenttä avattiin 1.9.2013; driving range otettiin käyttöön 8.8.2013. Rukan 18-reikäinen frisbeegolfrata avattiin kesäkuun alussa, samoin Rukan Minigolfrata. Eikä frisbeegolfin pelaaminen rajoitu vain kesään: talvella 2013-2014 Rukan kylän laidalla sijaitsevalle Kaltiolammelle tehdään 3-väyläinen talvifrisbeegolfrata.

Muita uutuuksia Rukan kylässä
Frisbeegolfin ja Minigolfin lisäksi Rukan kylässä on nyt myös miniskeittiparkki. Miniskeittiparkin kuvia löytyy Ruka-Kuusamon Facebookista. Uutuutena on myös Youth Hostel Safaritalon huoneistojen yhteydessä eikä hinta päätä huimaa, 25 e/hlö/yö. RukaStoresta voit vuokrata kesäpelejä edulliseen 5 euron vuorokausihintaan.

Yöttömän yön taikaa
Kuusamossa yötön yö kestään noin kesäkuun puolivälistä kesäkuun loppuun saakka. Tuona ajanjaksona aurinko ei laske, vaan valaisee matkailijoita myös yöllä. Nyt ensimmäistä kertaa tarjolla on yöttömän yön ohjelmapaketteja kesäkuussa 2013.
Tutustu kesäkuun 2013 Yöttömän yön ohjelmiin >

 



 

Rukatunturin kesäinen panoraamakartta
Talvisen rinnekartan rinnalle on nyt toteutettu myös kesäinen rinnepanoraamakartta, jonka avulla on helppo tutustua Rukan alueen palveluihin, eritoten lähireitteihin, pyöräilyyn sopiviin reitteihin ja uuden Rukan Frisbeegolfradan sijaintiin.

Klikkaa kuvaa ja saat näkyviin koko sivun levyisen Rukan kesän rinnekartan.

Rukan kesäinen rinnekartta

Rukan kesäinen rinnekartta

Myös Rukan infokartta uudistui
Rukan nettisivuilla käytössä ollut infokartta on myös uudistunut entistä monikäyttöisemmäksi. Karttapohjaksi voi halutessaan valita myös suositut Googlen karttapohjat (tiekartta, ilmakuva tai hybridi).
Tutustu Rukan infokarttaan >

Aikaisempia uutuuksia talvikaudelta 2012-2013

Tervetuloa hiihtäjän kylään!
Rukan ainutlaatuinen kävelykylä uusine ravintoloineen, hotelleineen ja kauppoineen on saaanut kiitosta lämpimästä kylätunnelmastaan. Kävellen suoraan rinteeseen ja suksilla keskelle kylää on oikeaa hiihtolomaa. Tuoreimpina uutuuksina ovensa avasivat Hesburger marraskuussa ja Ravintola Kuksa 15.12. Ruka Ski Chalets -huoneistot valmistuvat helmikuulle 2013.
Tutustu kylän palveluihin >

Angry Birds -sisäaktiviteettipuisto Kuusamon Tropiikkiin!
Ensimmäinen ympärivuotinen sisäaktiviteettipuisto avataan Kuusamon Tropiikkiin 23.12.2012.
Lue lisää Angry Birds -aktiviteettipuistoista >

Rantasipi Rukahovin uudistuksia
Hotellin alkuperäisessä siivessä on uusittu 26 Standard-huonetta erityisesti perheiden tarpeisiin. Hotellin tarjontaan on lisätty nyt myös hemmottelupaketit. Ravintolatarjontaa on uudistettu sekä sisustuksen että ruokalistojen osalta, ja perinteinen SkiPub palaa alkuillan ravintolatarjontaan.
Lue lisää Rantasipi Rukahovin uudistuksista >

Suomen suurin ja hauskin lastenmaa!
Vuosselin Rosa & Rudolf Lastenmaa laajenee moninkertaiseksi ja koko alue on uudistettu. Alaosassa on kolme taikamattoa ja alue on omistettu aloittelijoille, keskiosan pitkä taikamatto on edistyneemmille ja alueen yläosaan vie Rosa & Rudolf sompahissi. Suomen suurimmassa ja hauskimmassa lastenmaassa on myös pulkkamäki, laavu sekä Rosan & Rudolfin yllätyksiä!
Rosa & Rudolf lastenmaahan >

Uusi reitti Rukan kylään - Easy Way Down!
Kaudella 2012-2013 eturinteillä on uusi rinne, joka on helppo reitti kylään. Tunturin huipulta pääsee reittiä pitkin kätevästi Kuru-rinteeseen ja Rukan kylään. Tämä uusi vaikeusasteeltaan vihreä eli todella helppo rinne soveltuu hyvin lapsille ja aloittelijoille.
Tutustu rinnealueeseen >

RukaPyhä Takuukausikortti
Rinteet kehittyvät ja niin myös hissiliput! RukaPyhä kausikorttti on nyt Takuukausikortti, jolla hiihdät 2 tunturissa yli 200 hiihtopäivää kaudessa. Takuukausikortin uskallat ostaa vaikka heti, sillä palautamme 30 € päivää kohti, jos hiihdät alle 10 päivää.
Tutustu RukaPyhä Takuukausikorttiin >

Perhelipulla lapset -50%
Vanhempien (2 aikuista) ostaessa 3-9 päivän liput annamme samoista lasten (6-12v) ja nuorten (13-17v) lipuista vielä 50% lisäalennuksen! Mitä isompi perhe, sitä isompi säästö!
Lue lisää RukaPyhä perhelipusta >

Vuokraa VIP-setti ja vaihda vapaasti!
Pisteen ja VuosselinPortin vuokraamoissa voi vuokrata VIP-setin vapaalla vaihto-oikeudella. Voit vaihtaa välineitä tai lajia mielesi mukaan: laskettelu lautailu, telemark ja murtomaahiihto. Vaihto-oikeus koskee koko vuokraamon valikoimaa. Voit myös täyttää vuokrauslomakkeen jo valmiiksi netissä.
Tutustu välinevuokraamojen valikoimaan >

Kuusamo on vuoden 2012 lentoasema
Finavia on valinnut vuoden 2012 lentoasemaksi Kuusamon lentoaseman. Valintakriteereinä korostuivat taloudellinen tehokkuus ja asiakastyytyväisyys.
Lue lisää vuoden lentoaseman valintakriteereistä >

Aikaisempia uutuuksia kaudelta 2011-2012:

Uuden Ski Bistron rakentaminen lykkääntyy
Uuden Ski Bistron rakentaminen oli tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2012. Rakentaminen kuitenkin viivästyy, johtuen asemakaavavalituksesta.

Kuusamon Golfkentän range avataan kesälle 2012
Kuusamon uuden golfkentän rakennustyöt etenevät aikataulussaan, ja range avataan jo kesälle 2012. Koko kenttä on valmis kesäksi 2013.

Rukan kylän keskelle näköalatorni, Rukalle frisbeegolfrata
Rukan kylän keskipisteeksi muotoutuu kesällä 2012 rakennettava näköalatorni ja esiintymislava. Rakennustyöt vaikuttavat jonkin verran parkkihallin sisäänkäynnin P2 käyttöön. Lisäksi Rukalle on tavoitteena rakentaa frisbeegolfrata kesän 2012 aikana.

Mainonnan tunnustusta Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistykselle
Maaliskuussa 2012 mainonnan ammattilaisista koostuva raati valitsi MTV3:n järjestämässä Paikkakunnan Parhaat Sekunnit –kisassa Ruka-Kuusamon Matkailuyhdistyksen kesää markkinoivan mainoksen Lapin alueen parhaaksi tv-mainokseksi vuodelta 2011.

Virtual Ruka -panoraamapalvelu
Marraskuussa 2011 otettiin käyttöön uusi Virtual Ruka -panoraamapalvelu, jonka avulla voit tutustua Rukan ja Kuusamon rinteisiin, luontokohteisiin ja palveluihin kätevästi kotisohvalta ennen lomamatkaasi alueellemme. Helmikuussa 2012 kohteita kuvattiin lisää, ja palvelu täydentyi kattavalla rinnekuvien kokonaisuudella.

Rukan kävelykyläyhdistys edistää Rukan kylän toimintaa
Lokakuussa 2011 perustettiin Rukan kävelykyläyhdistys kehittämään Rukan kylän toimintaa. Luvassa on uusia tapahtumia ja mm. esiintymislava Rukan kylän keskelle.

Rukan rinneuudistukset kaudelle 2011-2012
Suurin kehityskohde on uudet FIS-vaatimukset täyttävä SuperPipe. Myös BatteryParkin Maston Miniparkkia on kehitetty edelleen Parkkitiimin avustuksella. Samoin Rosa & Rudolf -seikkailureittiin on tehty uudistuksia, kuten myös muille lasten alueille. Talvijärven rinnettä on levennetty ja rinteeseen on rakennettu valaistus ja lumetus.

 

 

 

Lumetusjärjestelmää on uusittu tehokkaammaksi ja ympäristöä huomioivaksi Italialaisen Techno Alpinin toimittamalla järjestelmällä. Lumetusta on myös automatisoitu FIS-rinteelle ja SuperPipelle.
Tutustu rinnealueeseen >

 

Alppi- ja freestylemaajoukkueiden virallinen treenikeskus
Ruka on Suomen alppi- ja freestylemaajoukkueiden virallinen treenikeskus. SkiSportFinland Oy ja Ruka tekevät entistä tiiviimmin yhteistyötä suomalaisen alppi- ja freestylehiihdon menestyksen eteen. Kyse on strategisesta kumppanuudesta, joka perustuu korkeatasoisiin harjoittelu- ja kilpailupaikkoihin.
Lue lisää erikoissuorituspaikoista >

 

Tietoa Rukan kehityksestä löydät myös sivulta Ruka - yli 50 vuotta iloisia ilmeitä!