Selaimen JavaScript-tuki ei ole päällä
Jotta voit käyttää tämän sivuston kaikkia ominaisuuksia, sinun tulee aktivoida JavaScript -tuki ao. ohjeiden mukaisesti.

Voit aktivoida JavaScript-tuen Internet Explorerissa seuraavasti:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Internet-asetukset"
  • Valitse "Suojaus"-välilehti.
  • Klikkaa nappia "Mukautettu taso..." alhaalta.
  • Etsi kohta "Salli aktiiviset komentosarjat" ja valitse "Ota käyttöön".
  • Paina "OK" ja paina "Päivitä" -painiketta (F5) ladataksesi sivun uudelleen.

Firefox-selaimessa JavaScript-tuki aktivoidaan näin:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Asetukset"
  • Valitse "Sisältö"-välilehdeltä kohta "Salli JavaScript-komentosarjat"
  • Valitse "OK" ja paina "Päivtä avoin sivu" -painiketta ladataksesi sivun uudelleen.
Sulje
RUKA
KESÄSIVUT
Select language: Suomeksiin Englishauf Deutsch По-Pусски

Tervetuloa Rukalle ja Kuusamoon!

"Aamulla tultiin autolla tunturin juurelle, sukset jalkaan ja tamppaus laelle, josta voitiin lähteä huimiin laskuihin tunturin paljailla alueilla. Ja uudelleen ylös. Laskettelun lomassa kiehautettiin kahvit tunturikurussa, syötiin eväät ja taas rinteille. Illalla palattiin Kuusamoon. Ellei omaa kyytiä ollut, ja ainut postiauto oli ehtinyt Rukan ohi, hiihdettiin reipas iltahiihto kotiin Kuusamoon."

Noista päivistä on nyt viitisenkymmentä vuotta. Nykyään Ruka on Suomen suosituin hiihtokeskus ja Kuusamo Suomen matkailluimpia luontokaupunkeja. Rukan kylästä on tullut elämää sykkivä tunturikylän keskusta, jossa on kaikki oikean hiihtäjän tarvitsemat palvelut. Tunturia ympäröivä Kuusamon ainutlaatuinen luonto tarjoaa monta mahdollisuutta löytää sisältään pieni eräretkeilijä ja suuri luontoihminen. Ruka ja Kuusamo kutsuvat jokaisen nauttimaan. Ympäri vuoden.

Näillä sivuilla kerrotaan, mitä Rukalle nykyään kuuluu. Viime vuosina Ruka on uudistunut toden teolla, mikä merkitsee Rukan kylään lisää hotellihuoneita, anniskelupaikkoja, vuokraamoja ja kauppoja. Majoitus Rukalla aivan tunturin läheisyydessä, sen vilkkaudessa ja ihmisvilinässä viehättää monia. Tunturi vetää laskettelijoita puoleensa joka päivä kauempaakin ja monille laadukas mökki takaa tunnelman. SkiBussi kuljettaa hiihtäjiä mökkikylistä tasaisin väliajoin kohti rinteitä ja Rukan kylän sykkivää elämää.

Rukalle ja Kuusamoon tulijat tietävät voivansa viettää monipuolista ja viihtyisää lomaa. Perheloma on helppo järjestää Rukalla, missä palvellaan monipuolisesti myös lapsia. Rukan rinteet ovat ehdottomasti Suomen suosituimmat, minkä huomaa myös ensimmäistä kertaa tunturissa olevien kasvoilta. Monta iloista ilmettä pitkin päivää kertovat laskettelun riemusta ja lomalla olon rentoudesta. Laavut ja pikkupurtavapaikat tarjoavat mukavia lepohetkiä nuotiotulen ja kahvintuoksuisten sisätilojen lämmössä.

Rukalla ja Kuusamossa viihdytään kelillä kuin kelillä. Laskettelun ja lumilautailun lisäksi tunturissa ja sen ympäristössä on monta mahdollisuutta harrastaa erilaisia lumilajeja. Mutkittelevia metsämaastoja ja avaria järvenjäitä pitkin kulkevat hiihtoladut edustavat maastohiihtäjän unelmien täyttymystä. Moottorikelkan vuokraus on monelle loman odotetuin hetki. Viikko-ohjelmasta löytyvät kaikille sopivat elämykset. Lukuisat ohjelmapalveluyritykset huolehtivat loman elämyksellisyydestä ja seikkailuntahdon toteuttamisesta. Moottorikelkkasafarit erämaaleireineen sopivat myös kokousvieraille ja incentive-matkalaisille. Pakkasen nipistellessä poskipäitä Kuusamon Tropiikissa on lämmintä ja rentouttavan poreilevaa vettä, helliviä kylpyläpalveluja, hyvää ruokaa ja nautinnollisia drinkkejä.

Kun lumi sulaa, alkaa Kuusamon aina yhtä vihreä kesä. Kuusamon vesistö houkuttelee narraamaan taimenia ja melomaan pitkin kallioseinämien reunustamia kapeita jokia. Vuolaimmat kosket saavat uhmakkaimmat vastustamaan luonnon voimia. Ja haastetta löytyy tietysti myös Rukatunturilta!

Tervetuloa Rukalle ja Kuusamoon!