Selaimen JavaScript-tuki ei ole päällä
Jotta voit käyttää tämän sivuston kaikkia ominaisuuksia, sinun tulee aktivoida JavaScript -tuki ao. ohjeiden mukaisesti.

Voit aktivoida JavaScript-tuen Internet Explorerissa seuraavasti:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Internet-asetukset"
  • Valitse "Suojaus"-välilehti.
  • Klikkaa nappia "Mukautettu taso..." alhaalta.
  • Etsi kohta "Salli aktiiviset komentosarjat" ja valitse "Ota käyttöön".
  • Paina "OK" ja paina "Päivitä" -painiketta (F5) ladataksesi sivun uudelleen.

Firefox-selaimessa JavaScript-tuki aktivoidaan näin:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Asetukset"
  • Valitse "Sisältö"-välilehdeltä kohta "Salli JavaScript-komentosarjat"
  • Valitse "OK" ja paina "Päivtä avoin sivu" -painiketta ladataksesi sivun uudelleen.
Sulje
RUKA
KESÄSIVUT
Select language: Suomeksiin Englishauf Deutsch По-Pусски

Lumikenkäretket

Lumikenkäillen lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: pääset ihailemaan Rukan ja Kuusamon kaunista talvista luontoa ja kasvatat kuntoasi!

Ohjelmapalveluyrittäjämme tarjoavat sinulle mielenkiintoisia retkiä vaihtelevissa maastoissa. Listaus retkistä löytyy tämän sivun alaosasta - tervetuloa mukaan!

Rukan alueella lumikenkäilyä voi harrastaa 300 metrin mittaisella Juhannuskallion reitillä sekä Pyhävaaran 2 km mittaisella lumikenkäilyreitillä, joka lähtee Rukajärventien varresta (vähän eteenpäin Tahkolanrannantienhaarasta Rukan suuntaan), TeliaSoneran huoltorakennuksen pihalta, josta reitti kulkee Pyhävaaran kodalle. Lisätietoja reitistä saa Kuusamo Infosta.

Oulangan kansallispuistossa voi liikkua omatoimisesti myös talvisin. Lumikenkäilemään pääset suoraan Oulangan luontokeskuksesta.

Rytisuon lumikenkäilyalue on Oulangan luontokeskuksesta lähtevä talvireitti, joka vie kulkijan lumen verhoilemiin valoisiin mäntymetsiin, pieniin suoaukeisiin ja rauhallisiin jokivarsimaisemiin. Aluetta rajaa Rytisuon luontopolku, joka soveltuu hyvin lumikengillä kuljettavaksi. Rytipuron varressa on tulentekopaikka.

Kiutakönkään nähtävyyspolku on patikoitavissa pääosin myös talviaikana (1 km). Samoin Pieni Karhunkierros on patikoitavissa ainakin Myllykoskelle asti; tämän jälkeen voi tarvita lumikenkiä.

Oulangan erämaareitillä Juumasta Kiutakönkäälle (26 km) pääsee hiihtäen tai lumikengillä ihailemaan kansallispuiston upeita talvisia maisemia. Reittiä ylläpidetään 15.2. - 30.4. kerran viikossa moottorikelkalla ja lanalla, joten reitillä ei ole latu-uraa eikä sitä ole valaistu. Reitti on vaativa maaston mäkisyyden ja kapeuden vuoksi. Reitiltä on myös yhdyslatu Käylään ja Rukalle meneviin latu-uriin.

Lisätietoja Oulangan reiteistä löydät kesäsivujemme vaellusosiosta.


Kaikki kategorian tuotteet
Tuotteen nimi: Hinta: Kesto: Yritys: Aikaväli:
Lumikenkäretki Oulangan kansallispuistoon 89 € /aikuinen 4 t Ruka Safaris Oy 2.12.2014-12.4.2015