Olet täällä

Oulangan luontokeskus

Puron solina, kosken kohina, putouksen pauhu. Virtaavan veden ääni on Oulangan kansallispuiston sydämen sykettä. Täällä matkaavat kaikenlaiset vaeltajat halki ajan ja
vuodenaikojen. Uusi näyttely ”Keskellä virtaa joki"  ja luontoesitys "Vuodenaikojen valtakunta" tuo villin luonnon vieraan ulottuville jo luontokeskuksen sisätiloissa. Oulangan luontokeskus on avoinna läpi vuoden.

Oulangan luontoon voi tutustua ympärivuoden monin eri tavoin; omatoimisesti tai opastetuilla patikka- , lumikenkä- ja melontaretkillä tai kalastaen.  Päiväretkeilyyn soveltuvia reittejä on lukuisia, jo muutaman tunnin päiväretkellä saa hyvän yleiskuvan Oulangan kauniista luonnosta ja ympäröivästä kansallismaisemasta - luonto on avoinna ympäri vuoden!

Kiutakönkään polulla  (2 km)  voit ihailla Oulankajokivarren upeaa jokimaisemaa  ja tunnelmoida Kiutakönkäällä; kuohujen ja komeiden punaisten dolomittikallioiden äärellä. Reitti on edestakainen ja  lähtöpisteenä toimii Oulangan luontokeskus. Polku on kuljettavissa jalan ympäri vuoden. Kiutakönkäällä palvelee retkeilijöitä katettu taukokatos.

Luontokeskuksen pihapiiristä lähtevät polut lähireiteille; Hiiden hurmos  (5 km) ja Rytisuon luontopolku (5 km). Talvisin Hiiden hurmos reittiä voi kulkea lumikengillä.  Könkään keino (8 km) myötäilee Hiiden hurmos reittiä ja palaa  takaisin luontokeskukseen Oulankajoki vartta myötäillen. Oulangan erämaareitti (26 km) on Kiutakönkäältä Juumaan vievä talvireitti, jota voi kulkea hiihtäen tai lumikenkäillen.

Juuman kylässä, Kitkajoki varressa sijaitsee hienojen maisemien päiväreitti  Pieni Karhunkierros (12 km). Puiston halki kulkee kuuluisa vaellusreitti Karhunkierros (80 km). 

Sulan maan aikana kuljettavia päiväreittejä ovat Kanjonin kurkkaus (6 km), joka  kulkee vaihtelevassa metsämaastossa Pohjois-Oulangalla. Könkään kuohu, esteetön polku (150 m) , vie lapsiperheet, liikuntaesteiset, pyörätuolilla liikkuvat ja iäkkäämmät retkeilijät luonnon ihmeiden äärelle Kiutakönkään alapuolisille koskiosuuksille. Lähtöpisteenä toimii Oulangan luontokeskus ja melontareitin lähtöpiste.

Tarkempaa tietoa Oulangan patikkareiteistä löydät sivustolta luontoon.fi.

Luontokeskuksen kahvila tarjoaa  kahvila- ja ruokapalveluja,  päivän keiton, safari-infoa ja myyntiä sekä retkeilyvälineiden vuokrausta. Kahvila  avoinna luontokeskuksen aukioloaikojen mukaan. Ryhmäruokailut tilauksesta puh. 0400 875 741, oulanka@basecampoulanka.fi

Lue ajankohtaista Oulangalta luontoon.fi -sivustolta sekä tutustu Oulangan tapahtumiin.

Tule viettämään mukavaa retkipäivää Oulangan kansallipuistoon!

Ajo-ohje: Kuusamosta Kemijärventie (E63/5-tie) - Sallantie (950) - Liikasenvaarantie 132, jonka varrella luontokeskus sijaitsee, ennen Oulankajokea.