100 000 laskua päivässä, 600 000 viikossa.

Tiesitkö että keskivertolaskija laskee hiihtolomilla noin 15-18 rinnettä päivässä?  Viime vuonna parhaimpana päivänä rikottiin jopa 100 000 laskun raja, mikä on mahdollista Rukan monipuolisen rinnetarjoaman ansiosta. Tule tekemään Rukalle uusi laskuennätys. Hiihtolomilla nähdään mikä viikoista saa kasaan eniten laskuja ja näyttää muille kaapin paikan!

Viime vuonna eniten laskettiin viikolla 8 ja samalta viikolta löytyi myös paras laskupäivä. Nousuja oli koko viikolla yhteensä 578 606 ja paras päivä oli 100 148.  Viikolla 10 väkeä oli vähemmän, mutta pohjoissuomalaiset olivat ylivoimaisesti aktiivisinta porukkaa rinteessä.  Kun eteläsuomalaiset laskivat keskimäärin 15,5 kertaa päivässä, laskivat pohjoissuomalaiset melkein 18 kertaa. Erot viikkojen välillä olivat erittäin pieniä. Kuka tahansa voi vaikuttaa lopputulokseen. Myös sinä.

7 huvisinta päivää, 7 lumisinta kisaa.

Rukan hiihtolomilla rinteessä on joka päivä uudet kisat ja kisapassi leimataan jokaiselle. Lumikisojen viikko-ohjelmasta löydät hauskuutta ja haastetta koko perheelle aina ensikertalaisista konkareihin asti. Tarkemmat tapahtumakohtaiset infot löydät hiihtolomien rinneviikko-ohjelmasta. Otathan huomioon että osaan tapahtumista pitää ilmoittautua etukäteen. Kisapassin voit hakea Ruka Infosta, RukaStoresta sekä Pisteen tai Vuosseliportin vuokraamoista. Tsemppiä kaikille kisailuun!

SUNNUNTAI: Pokémon GO -jahti
Sunnuntaina otetaan pehmeä lasku Rukalle ja napataan kaikki tunturin Pokémonit. Ota selvää riittääkö akku pelaajassa ja puhelimessa, ja selviätkö Pokémon GO-jahdista myös arktisissa olosuhteissa. Tähän aktiviteettiin on rajallinen osallistujamäärä, joten ilmoittaudu etukäteen osoitteeseen: hiihtokoulu@ruka.fi 
Paikka: Kuruhissin ala-asema I Aika: 14.00-16.00

Tutustu

MAANANTAI: Rudolfin tarkkuuscrossi
Rudolfin tarkkuuscrossissa voitetaan tarkkuudella ei nopeudella. Laske kerran ja laske uudestaan, mutta samalla tavalla. Tarkoituksena on saada kaksi mahdollisimman lähellä toisiaan olevaa aikaa.
Paikka: Rudolf Crossirata I Aika: 15.00-16.30 (Imoittautuminen klo 15.00)

Tutustu

TIISTAI: Rosa & Rudolf -lastenkisat
Rosan & Rudolf -lastenkisassa kaikki voittaa. Tässä kisassa kyse on itsensä voittamisesta ja apukin on sallittu jos ei omat taidot vielä riitä.
Paikka: Rosa & Rudolf -lastenmaa I Aika: 14.15 (Ilmoittautuminen klo 14.00)

Tutustu

KESKIVIIKKO: SnowTubing-keilaus
Nyt keilataan. Me valitsemme keilat ja sinä tyylin. Pallon sijaan pääset itse töihin tubing-renkaan avustamana.
Paikka: Kaltiolammen Pulkkamäki I Aika: 17.00-18.00 

Keilauksen jälkeen Rukan hiihtokoulun kuviolaskunäytös, RukaSlalomin yleisösoihtulasku ja näyttävä ilotulitus.
Paikka: Rukan eturinteet Aika: 19.00, soihtulaskuun ilmoittautuminen 18.40 Kuru hissin ala-asemalla.

Tutustu

TORSTAI: Lumifutis
Tunturissa pelataan myös futista ja missä muualla kuin lumisessa rinteessä. Ihan varmoja emme ole mitä tästä tulee muuta kuin hauskaa.
Paikka: Express-hissin ala-asema I Aika: 15.00-16.15 (Ilmoittautuminen klo 14.45)

Tutustu

PERJANTAI: Yömäki
Illan viimeisinä tunteina katsotaan lopulta kenestä tulee yömäen valloittaja. Kuka nousee hissillä perjantain aikana eniten (nousujen kappalemäärä + nousumetrit), on voittaja. Yksinkertaista.
Paikka: Rukan rinteet I Aika: 19.00-23.00 (Katso rinnekartasta yömäen aukiolevat hissit ja rinteet) Tarran passiin saa pyytämällä Pisteen tai Vuosselinportin vuokraamoista yömäen aikana.

Tutustu

LAUANTAI: Suomi-Slalom suurpujottelukisat
Lumikisat huipentuvat koko perheen Suomi-Slalom suurpujottelukisoihin. Suurpujottelu kuulostaa suurelta ja jopa vähän haastavalta, mutta suurta siinä on lähinnä hauskuus ja siihen voi osallistua ihan koko perhe.
Paikka: Rinne 35 (Masto) I Aika: 12.00 (Ilmoittautuminen klo 11.00-11.45)

Tutustu

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Käy testaamassa tunturin erikoisuudet.

Rukatunturi on rinteiden ohella täynnä loistavia erikoissuorituspaikkoja kaiken tasoisille, missä voi pitää hauskaa ja treenata monenmoisia lumisia taitoja. Oletko jo käynyt testaamassa alla olevat erikoissuorituspaikat? Katso rinnekartasta kohteiden tarkat sijainnit.

  • Rudolf Crossirata
  • Ruka Park
  • Nopeuslaskumittari Mastolla (Rinne 35)
  • SuperPipe Vuosseli
  • Rosa Park
  • Rosa & Rudolf -seikkailureitti

*Hiihtoloma special*
Hiihtolomaerikoisuutena rakennamme joka päivä pujotteluradan Mastolle rinteeseen numero 31. Rata on auki päivittäin klo 9.30-17.00.

Kokeile jotain aivan uutta

Hiihtolomilla teillä kaikilla on mahdollisuus testata ensimmäisten joukossa Rukan ja Pyhän uutta mobiilipohjaista verkkopalvelua, mikä tuo pelaamisen ja seikkailun aivan uudella tavalla tunturiin. Laplandgames.fi on vielä kehitysvaiheessa ja otamme mielellämme vastaan kehitysehdotuksia ja ideoita. Puhelimen lisäksi et tarvitse kuin ripauksen seikkailumieltä, voimassa olevan hissilipun ja toki lasketteluvälineet. Lumikisoissa nähtävät reitit ja pelit ovat ensimmäisiä lajissaan, mutta teidän avulla niitä on tulevaisuudessa paljon paljon enemmän. Ilmoittaudu mukaan jo nyt, niin lähetämme sinulle tietoa sähköpostitse ensimmäisten joukossa, kun peli on pelattavissa.