Lapsiperheen seikkailujen kesäkohde

Monipuoliset päiväretkireitit upeassa Oulangan kansallispuistossa, koskenlasku, Rukan kesäkelkkarata ja kivat käyntikohteet kutsuvat Kuusamoon kesälläkin. Rukan kylä on kätevä perheloman keskus. 

Ruka on maailman paras perheille

Kun lapsilla on hauskaa, tarttuu ilo koko perheeseen. Tekemistä löytyy sekä ulkona että sisällä, aamusta iltaan. Viikko-ohjelmasta löytyy monipuolista maksutonta puuhaa koko perheelle. 

Ruka on lomakeskus perheille

Palveluja on tarjolla vaippaikäisistä alkaen aina isommillekin lapsille. Alueen ravintoloissa on lapsille omat puuhanurkkaukset, ja Rukan maksuttomassa viikko-ohjelmassa on kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Rukan ja Kuusamon laajemmasta viikko-ohjelmasta löytyvät monet muut perhelomailuun sopivat elämykset. Pakkaspäivänä löytyy runsaasti tekemistä sisätiloissa; Rukalla on tarjolla Rosa & Rudolf Touhutalo ja Rukan Keilahalli sekä Kuusamossa Angry Birds Activity Park ja Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä ja keilaus. Jos sää ei suosi ulkoilua, aikuisillekin on tarjolla ihania hyvinvointipalveluja. Aktiviteeteista ja vuokraamoista löydät lisätietoja osiosta Tekeminen.  

Muutamilla vinkeillä laskureissu lasten kanssa sujuu mukavasti: LUE VINKIT 

Talven parhaat lomaviikot

Lasten ja koululaisten talven parhaat viikot varataan nyt! Pienempien lasten suosikki on Naperoviikot 7 ja 11 ja koululaiset suuntaavat lumelle hiihtolomaviikoilla 8, 9 ja 10. Viisi viikkoa lumijuhlaa ja paljon tekemistä aamusta iltaan!

Hiihtoalueet ja pulkkamäet lapsille ja aloittelijoille

Rukan hiihtokeskuksen suunnitellussa on huomioitu perheiden onnistunut lumiloma. Lasten omia hiihtoalueita (pulkkamäkineen ja tulistelupaikkoineen) on Rukalla kaksi: laaja Rosa & Rudolf Lastenmaa sekä Rukan kylän vieressä sijaitseva Kaltiolammen Lastenmaa. Edellä mainittujen lisäksi pulkkamäkiä ja tulipaikkoja löytyy Itä-Rukalla olevan Lastenmaan alaosasta ja Mastorinteillä sekä Rukan kylän laidalla Kaltiolammen vieressä. Lisäksi Saaruan Ruka Parkin yläosasta löytyy makkaranpaistoon sopiva kota. 

Upean Rosa & Rudolf Seikkailureitin porot ja huskyt pääsee kokemaan myös jalkaisin rinteen nro 27 alhaalta katsoen vasenta laitaa kulkien. Muista poronruokintanäytös maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin klo 16.30 (5.12.2016-28.4.2017). Ja jos virtaa vielä piisaa, Rukalla voi luistella Rukan kylän kupeessa Kaltiolammen jäällä helmi-maaliskuussa, omat luistimet mukaan (Rukan alueella ei ole vuokrattavissa luistimia). 

Maksuttomasta rinneviikko-ohjelmasta löytyy kaikenlaista tekemistä niin lapsille kuin lapsenmielisillekin! Rukan kylästä löytyy ulkoleikkipaikka ja jos sää ei suosi ulkoilu voi aikaa viettää sisätiloissa Kauppakeskus Kumpareen alakerrasta löytyvässä Rosa & Rudolf Touhutalossa tai ottaa kisaa keilauksen merkeissä.  Huomaathan, että hissilipulla lapset käyttävät Rosa & Rudolf Touhulaa ilmaiseksi!

Alle 6-vuotiaat kypäräpäät ilmaiseksi rinteeseen!

Kypärä kannattaa pitää päässä rinteessä ja alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä ilmaiseksi vanhemman seurassa. Lapset saavat ilmaisen etäluettavan Rosa & Rudolf -hissilipun vanhempien lipunoston yhteydessä lipunmyynnistä. 6-11-vuotiaat saavat myös reilun alennuksen hissilipuista. Tutustu hissilippuhintoihimme. Vuosselin ja Kaltiolammen lastenmaasta löytyvät taikamatot ovat ilmaisia kaiken ikäisille laskijoille. Tervetuloa kokeilemaan!

Lastenhoitaja mökille

Voit tilata Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten hoitajan mökille, huoneistoon tai hotelliin. Tee tilaus täyttämällä lomake netissä tai soittamalla numeroon 045 121 5562 (puhelintilaus mahdollista ti, ke ja to klo 9-13). 

#LUMENKOORDINAATIT   #LUONNONKOORDINAATIT #LASTENRUKA