Selaimen JavaScript-tuki ei ole päällä
Jotta voit käyttää tämän sivuston kaikkia ominaisuuksia, sinun tulee aktivoida JavaScript -tuki ao. ohjeiden mukaisesti.

Voit aktivoida JavaScript-tuen Internet Explorerissa seuraavasti:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Internet-asetukset"
  • Valitse "Suojaus"-välilehti.
  • Klikkaa nappia "Mukautettu taso..." alhaalta.
  • Etsi kohta "Salli aktiiviset komentosarjat" ja valitse "Ota käyttöön".
  • Paina "OK" ja paina "Päivitä" -painiketta (F5) ladataksesi sivun uudelleen.

Firefox-selaimessa JavaScript-tuki aktivoidaan näin:

  • Valitse ylävalikosta "Työkalut" ja sieltä "Asetukset"
  • Valitse "Sisältö"-välilehdeltä kohta "Salli JavaScript-komentosarjat"
  • Valitse "OK" ja paina "Päivtä avoin sivu" -painiketta ladataksesi sivun uudelleen.
Sulje
RUKA
TALVISIVUT
Select language: Suomeksiin Englishauf Deutsch По-Pусски

KUUSINKI - MAAMME SUOSITUIN TAIMENJOKI

Venäjän puolelta Paana- ja Pääjärvistä kudulle nousevat taimenet ovat nostaneet Kuusingin maamme tunnetuimmaksi taimenjoeksi.

Helppo saavuttaa
Kuusingin suurimpia vahvuuksia on helppo saavutettavuus. Syrjäisestä sijainnista huolimatta joelle on helppo päästä montaa eri reittiä pitkin. Metsätiet kulkevat joen kummallakin puolella.

Lukuisia erilaisia kalastuspaikkoja
Tavoitelluin saaliskala on nousutaimen, muita narrattavia ovat harjus ja siika. Kuusinkijoen kokonaispituus on 16 km, josta varteenotettavaa kalastusaluetta on noin 10 km. Joen alajuoksun mäntyvaltaiset rinteet nousevat jylhästi korkeuksiin suojaten vehreän jokilaakson rauhaa. Ylävirtaan kuljettaessa rinteet mataloituvat ja jokilaakso muuttuu kosteammaksi ja rehevämmäksi.

Kuusingilla on lukuisia kalapaikkoja, joissa vuorottelukäytäntö on selkeä ja nopeasti opittava. Tälläisiä paikkoja ovat mm. Haisusaari, Saunaniemi, Koivumutka, alempi Koivumutka, Koivusaari, Raatehammas, Hanhisuvannon niska, Lohipyörre, Takkupyörre, Sipinkoski, Särkipuronsuu ja Kanavasuu.

Tarkemmat tiedot Kuusingista löydät osoitteesta www.uistin.net.

 


Kuusingin kalastusluvat
Luvat voi ostaa netistä www.fef.fi/shop, Kuusamo Infosta tai Kuusinki Campingista tai QR-koodin avulla:

Kuusinkijoen kalastusalue
Kalastusalue on 200 m voimalaitokselta ylöspäin rajavyöhykeelle, lukuunottamatta merkittyjä rauhoitusalueita. Taimenen kalastuskielto on voimassa koko kalastuskauden ajan Melalammen yläpäästä voimalaitoksen alapuolelle. Kalastuskausi on Kuusinkijoella 1.6. - 31.8. Taimenen alamitta 60 cm, harjuksen alamitta 35 cm. Sallittuja pyydyksiä ovat uistin ja perho perinteisellä vapakalastusmenetelmällä, korkeintaan kaksi perhoa vavassa. Jigin sekä mutuleedsien käyttö on kielletty. Suun ulkopuolelta tarttuneet kalat ja talvikot on päästettävä takaisin. Rasvaevättömistä saaduista kaloista tulee ehdottomasti muistaa tehdä ilmoitus. Nostokoukun käyttö on kielletty. Saaliskiintiöt ovat viisi taimenta kausiluvalla, yksi taimen vuorokaudessa. Kaikilla luvilla maksimi on viisi taimenta kalastuskaudessa.

Erämaa ja mökkimajoitusta
Matkailupalveluiden suhteen Kuusinkijoki on lähes erämainen joki. Joen varrella sijaitsee leirintä-alue ja muutama vuokramökki. Majoittuminen on mahdollista myös jokivarressa. Matkailuautolla tai -vaunulla liikkuessasi voit leiriytyä monessa paikassa kohtalaisen lähelle kalapaikkoja. Saunavaaran montun puolikota ja muut rakenteet tarjoavat hienot puitteet myös lapsiperheille. Puolikotia sekä muita rakennelmia löytyy mm. Raatehampaan, Lohipyörteen, Hanhisuvannon ja Takkusuvannon alueelta.